Vesti iz izdanja

03.05.2023. 00:52

Promo

Autor: PepsiCo

15 godina kompanije PepsiCo u Srbiji

Fokus na potrošače i održivo poslovanje

Ono što je karakteristično za fabriku u Magliću jeste to što se ovde, osim lokalnih brendova, proizvode i brendovi koji se izvoze na ostala evropska tržišta na kojima kompanija posluje...

Foto: PepsiCo

Kompanija PepsiCo ove godine obeležava 15. godišnjicu svog poslovanja u Srbiji, što je veliki jubilej za ovu multinacionalnu kompaniju koja posluje u više od 200 zemalja širom sveta.

Akvizicijom kompanije Marbo Product 2008. godine, brendovi Chipsy, Clipsy, Pardon i Gud postali su deo velikog PepsiCo tima brendova, a svetski poznati brend, poput Doritosa, postao je dostupan i potrošačima u Srbiji.

Proizvodni pogoni fabrike u Magliću opremljeni su najsavremenijom tehnologijom, a globalne PepsiCo prakse sprovode se i na svakom lokalnom tržištu, te je svaki finalni proizvod rezultat timskog rada eksperata iz celog sveta.

Ono što je karakteristično za ovu fabriku jeste to što se ovde, osim lokalnih brendova, proizvode i brendovi koji se izvoze na ostala evropska tržišta na kojima kompanija posluje.

Kompanija primenjuje i principe regenerativne poljoprivrede na usevima i u proizvodnim procesima.

Kako je PepsiCo jedan od najvećih industrijskih otkupljivača u Srbiji, primena ovakvog koncepta koji se fokusira na obnovu zdravlja zemljišta od nemerljivog je značaja, jer ne samo da utiče na poboljšanje kvaliteta useva na kojima se uzgajaju sirovine koje se kasnije upotrebljavaju u procesu proizvodnje grickalica, već i omogućava da kompanija resurse koristi na održiviji način i duži vremenski period.

Kako bi se postigli najbolji mogući rezultati, jedan od ciljeva na globalnom nivou obuhvata i održivu nabavku 100% ključnih sirovina od drugih proizvođača, kao što su biljna ulja i žitarice, a u čemu se oslikava potpuna posvećenost održivosti i zaštiti životne sredine.

U cilju smanjenja emisija gasova sa efektom staklene bašte jedna od glavnih aktivnosti koje kao kompanija sprovodi je prelazak na obnovljive izvore energije u svojim proizvodnim procesima, kao i sprovođenje programa za poboljšanje energetske efikasnosti kako bi se smanjila potrošnja energije i emisija CO2.

Sve ove aktivnosti deo su pep+ strateške transformacije koja je nedavno lansirana na nivou cele kompanije, a koja za cilj ima unapređenje održivosti poslovanja uz istovremeni doprinos društvenoj zajednici i ostvarivanje pozitivnog uticaja na životnu sredinu.

Zasnovana na stubovima poslovanja brže, snažnije i bolje, pep+ transformacija usmerila je poslovanje ka održivosti operacija, regenerativnoj poljoprivredi kao dugoročnijem izvoru nabavljanja sirovina, ali je podvukla i važnost raznolikosti timova, inkluzije i razvoja talenata.

Kroz pozitivno radno okruženje, PepsiCo nastoji da svim zaposlenima pruži jednake prilike za profesionalni napredak i usavršavanje, zbog čega je kompanija nekoliko godina zaredom i dobitnik priznanja Top Employer.

Praćenjem tržišnih trendova, osluškivanjem potreba potrošača, ali i sprovođenjem odgovornog poslovanja delovanjem unutar planetarnih granica, PepsiCo se pozicionirao među liderima u proizvodnji grickalica u čitavom regionu, i osvrnuvši se na prethodnih 15 godina poslovanja u Srbiji, kompanija je vrlo ponosna na sva postignuća.

Dugoročni cilj je da i u budućnosti postavljeni ciljevi budu dostignuti i pre postavljenog roka, kako bi se opravdalo poverenje potrošača.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.