Vesti iz izdanja

01.07.2024. 04:44

McDonald’s

Autor: Nova ekonomija

Malim koracima do velikih promena

Vizual: McDonald's
McDonald’s Srbija je pokrenuo platformu pod nazivom „Malim koracima do velikih promena“, u okviru koje se nalaze svi projekti i inicijative kompanije koji se odnose na akcije u vezi sa klimatskim promenama, zaštitom prirodnih resursa, smanjenjem otpada i prelaskom na održivu ambalažu i igračke, ali i nizom volonterskih akcija i akcija podrške lokalnoj zajednici

Kompanija je aktivna u oblasti Energy savings. Restorani imaju plan uključivanja opreme. Cilj je da se oprema uključuje postepeno i u terminima kada je potrebna. Na taj način smanjuje se potrošnja električne energije. Takođe, kroz plan održavanja opreme utiče se na potrošnju energije – čišćenjem kondenzatora na rashladnim uređajima. Restoranski klima sistemi imaju rekuperatore energije. Koristi se izvlačenje vazduha iz restorana za dogrevanje ili rashlađivanje ulaznog vazduha u zavisnosti od doba godine i spoljašnje temperature. Na taj način se štedi energija.

Ulje koje se koristi u pripremi pomfrita kasnije postaje gorivo, dok se glicerin koristi za pripremu proizvoda koji se mogu naći u svakom domaćinstvu – od sredstava za čišćenje do kozmetičkih proizvoda.

U poslednjih 10 godina prerađeno je više od milion kilograma iskorišćenog ulja i ušteđeno je više od 3.200 tona CO2.

McDonald’s u Srbiji od početka poslovanja podržava udruženja i institucije koje se bave decom. Kompanija pune dve decenije podržava udruženje Kreativno-edukativni centar, koje brine o mladima sa smetnjama u razvoju i to kroz inkluziju mladih koji jednom nedeljno dolaze u McDonald’s restorane i pomažu u određenim poslovima i druže se sa zaposlenima i gostima i na taj način osećaju da su deo zajednice.

Za 36 godina koliko kompanija posluje u Srbiji kroz donaciju novca iz „humanitarnih kasica“, što su donacije gostiju kompanije McDonald’s, podržano je više od 100 institucija, asocijacija i udruženja.

McDonald’s je sopstvenim novčanim donacijama takođe podržao različite edukativne, sportske, zdravstvene i kulturne organizacije.

Pored toga, svakog meseca kompanija donira određenu količinu obroka ugroženim grupama naših sunarodnika u svim sredinama u kojima ima restorane.

 

Samo zajedno kroz podršku možemo učiniti da svet u kome živimo bude bolje mesto i nama i generacijama koje dolaze

 

Tokom svih ovih godina kompanija McDonald’s Srbija je donirala više od 7.000 knjiga i slikovnica vrtićima, bibliotekama osnovnih škola i gradskim bibliotekama. Organizovan je veliki broj edukativnih radionica, dodeljene su stipendije talentovanim srednjoškolcima i studentima, donirane su Pančićeve omorike za dvorišta 12 osnovnih škola širom Srbije.

U okviru Happy Readers programa od 2019. u Happy Meal ponudi deci su na raspolaganju i knjige na različite teme – preko 350.000 knjiga roditelji su odabrali za decu za ovih pet godina, a istraživanja pokazuju kako je čitanje važno jer podstiče maštu, učenje i razumevanje.

Klub „Mek volonteri“ se trudi da svakog meseca učestvuje u različitim društveno korisnim i odgovornim akcijama, kao što su pravljenje nakita i kićenje jelke sa mladima iz Kreativno-edukativnog centra, ozelenjavanje gradskih površina, kroz podršku u pripremi radionica „Dan dečije igre u prirodi“ i mnogim drugim aktivnostima.

Akcije koje kompanija preduzima – zajedno sa svojim partnerima i dobavljačima širom sveta omogućavaju podršku lokalnim zajednicama, uprkos nepredviđenim globalnim izazovima. Samo zajedno kroz podršku možemo učiniti da svet u kome živimo bude bolje mesto i nama i generacijama koje dolaze. Samo zajedno, malim koracima možemo doći do velikih promena.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.