Berlinska mobilna banka N26 uskoro u Beogradu

Foto: Pixabay

Vlasnik jedne od najpopularnijih mobilnih banaka, berlinski startap N26 najavio otvaranje svoje kancelarije u Beogradu, prenosi portal TechCrunch. Vest je usledila nakon objave da će kompanija u svoje poslove uložiti dodatnih 900 miliona dolara.

Ukupna vrednost ove mobilne banke sada je procenjena na čak devet milijardi dolara.

Njene usluge koristi sedam miliona korisnika u 25 zemalja, a suosnivač kompanije Valentin Stalf kaže da kompanija planira da proširi svoje poslovanje u Evropi i to prvenstveno na područje Istočne Evrope.

"Trenutno dominiramo u Centralnoj Evropi. Kompanija Revolut (koja se takođe bavi obilnim bankarstvom) radi uglavnom u Velikoj Britaniji i Istočnoj Evropi. N26 zbog toga želi da poveća svoje prisustvo u Centralnoj Evropi, kao i da se proširi na Istočnu Evropu gde još ima mesta za nove kompanije. N26 planira da otvori i kancelariju u Beogradu", objasnio je Stalf.

Online bankarstvo
ELEKTRONSKO BANKARSTVO – KAKO JE NASTALO I ŠTA PODRAZUMEVA?

Planirano proširenje dogodiće se u toku 2022. godine. Stalf je istakao da N26 trenutno beleži "fantastične rezultate na području Centralne Evrope".

Za sada ostaje nejasno hoće li N26 otvoriti samo lokalno predstavništvo ili su planovi za srpsku prestonicu širi od toga, piše Netokracija.

U poslednje vreme veliki broj inostranih kompanija ušao je na srpsko tržište u potrazi za talentima, što bi vrlo lako mogao da bude slučaj i sa ovim berlinskim fintech startapom.

Berlinski startap N26 je najpoznatiji po svojoj revolucionarnoj usluzi mobilnog bankarstva, nudi bankovne račune i debitne kartice kojima može da se upravlja pomoću mobilne aplikacije.

Otvaranje bankovnog računa je zahvaljujući mobilnom bankarstvu postalo prilično jednostavno jer ne zahteva odlazak poslovnicu niti popunjavanje papirologije. Korisnici zajedno sa svojim brojevima računa dobijaju i virtuelnu karticu preko internet stanica Apple Pay ili Google Pay.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.