Bez PCR testa za tranzit kroz Severnu Makedoniju

Foto: Pixabay

Za sada PCR testovi neće biti uvedeni za građane Kosova, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine koji prolaze kroz Severnu Makedoniju potvrdila tamošnja Komisija za zatrazne bolesti, preneli su makednoski mediji.

"Prema postojećim merama, građani ovih zemalja koji prolaze kroz zemlju potpisuju izjavu da će napustiti zemlju za 3 sata i oni ne predstavljaju opasnost od širenja koronavirusa u našoj zemlji", saopštilo je Ministarstvo zdravlja nakon sastanka Komisije.

Predstavnici te komisije kađu da će i dalje budno pratiti situaciju i ako se utvrdi da postoji potreba, biće uvedene dodatne mere.

SEVERNA MAKEDONIJA OTVARA GRANICE UZ OBAVEZAN PCR TEST

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Ivan

    Poštovani, Kakva je procedura na graničnom prelazu Tabanovci na ulazu iz Srbije, ako sa porodicom letujem u R. Albanija a odlučim da koristimo Severnu Makedoniju za tranzit do graničnog prelaza kod Sruge (Ohridsko Jezero), kad nije moguće za 3. (tri) sata stići od Srbije do Albanija na navedenim graničnim prelazima zbog puta magistrale koja nije baš idealna i desetak naplatnih rampi od Kumanova i obilaznice oko Skoplja? Hvala.