E-biznis Vesti iz sveta

23.03.2024. 10:06

PROMO

Autor: ClickOut Media

Bitcoin pada nakon inflacije, „dok je Green Bitcoin stabilan“

Vizual: ClickOut Media

Cena bitkoina (BTC) je doživela pad od 9% u jednom danu. Kao rezultat toga vrednost je pala za od više od 200 miliona dolara iz dugih pozicija sa leveridžom. Uprkos ovom padu, Bitcoin spot ETF-ovi trenutno kupuju više od 10.000 BTC dnevno, dok se samo 900 BTC proizvodi rudarenjem u istom vremenskom periodu.

„Ovo sugeriše da bi se pad cena mogao pokazati kao privremeni. Pored toga, primetno je da jedna alternativa Bitcoin-u, poznata kao Green Bitcoin (GBTC), pokazuje stabilnost uprkos ovom padu. Nedavno su prikupili preko 4,5 miliona dolara kroz svoju ICO ponudu“, saopštili su predstavnici GBTC-a.

Cena BTC-a pada za 9% u jednom danu dok se inflacija ubrzava

Nakon značajnog skoka vrednosti u poslednjih 12 meseci, BTC je konačno napravio korak unazad. Prema CoinGlass-u, duge BTC pozicije u vrednosti od preko 200 miliona dolara su likvidirane za samo 24 sata, što je dovelo do daljeg pada cene.

Cena je pala sa 73.000 dolara na 66.800 dolara. Do ovog oštrog pada došlo je nakon neočekivanog porasta inflacije u SAD-u.

Jedan od faktora koji je doprineo ovom padu je ostvarenje profita od strane trejdera, koji su primetili da je Bitcoin doživeo rast od preko 170% u protekloj godini.

Neočekivani rast indeksa potrošačkih cena u SAD na 3,2% u odnosu na prošlu godinu nadmašio je procene od 3,1%. Ovakav razvoj događaja je ohladio očekivanja da će Fed ove godine početi da smanjuje kamatne stope.

Pad bitkoina potvrđuje trendove na lančanim podacima, gde zamah tržišta fjučersa i indikatori „In the Money“ signaliziraju medveđi trend, prema kompaniji za kriptoanalitiku IntoTheBlock.

„Dok se Bitcoin odmara nakon 12-mesečnog skupa, postoji značajno interesovanje investitora za jednu alternativu Bitcoin-a. Radi se o Green Bitcoin kriptovaluti koja je prikupila više od 4,5 miliona dolara u pretprodaji“, navodi se u saopštenju.

Poseti Green Bitcoin pretprodaju

Kako se dodaje, „Green bitcoin je nova alternativa Bitcoin-u koja koristi ekološki pristup kroz mehanizam konsenzusa dokaza o ulozima, a sve zahvaljujući integraciji sa Ethereum mrežom. Ključna karakteristika ovog sistema je mogućnost ulaganja vaših GBTC tokena da biste zaradili dodatne prinose u obliku više GBTC tokena“, kažu predstavnici GBTC-a.

„Međutim, investicija donosi i dodatne koristi. Zaključavanjem vaših tokena, imate priliku da predvidite cenu Bitcoin-a i zaradite GBTC nagrade na osnovu tačnosti. Ovaj inovativni pristup predviđanju cena privukao je pažnju investitora i omogućio projektu da prikupi više od 4,5 miliona dolara tokom pretprodaje GBTC tokena“, dodaje se u saopštenju.

Zainteresovani trejderi i investitori mogu nabaviti GBTC tokene po ceni od 0,9542 dolara po komadu tokom pretprodaje.

„Međutim, očekuje se da će se ova cena povećati kako pretprodaja bude napredovala. Pošto se oslanja na Ethereum mrežu kao osnovni sloj, trebaće vam ETH, USDT ili platna kartica da biste kupili i investirali svoje tokene. Tokom pretprodaje, uloženi GBTC tokeni daju impresivnu godišnju stopu prinosa (API) od 112%, što je odlična prilika za nagrađivanje ranih investitora. Bela knjiga Green Bitcoin-a je na raspolaganju svim investitorima koji žele dublje istražiti ovaj projekat“, zaključuje se u saopštenju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.