FOTO: Nova ekonomija

I turska i espresso: Atlantic grupa postala partner Vivas kafea

FOTO: Nova ekonomija

Atlantic Grupa, vlasnik Grand kafe, ušla je u strateško partnerstvo s mrežom Vivas kafića, koja okuplja gotovo 300 ugostiteljskih objekata, saopštila je kompanija. 

Atlantic grupa proizvodi brendove kao što su Argeta, Smoki, Najlepše želje, Cedevita, Cockta.

Tim će partnerstvom, kako navode iz Atlantica, značajno osnažiti poslovanje u segmentu espresso kafe, gdje će ostvariti dodatnih osam miliona  kuna prihoda od prodaje (nešto više od milion evra).

Partnerstvo s Vivas kafićima i Dariom Šimićem, koji je razvio uspešan poslovni model u ovom segmentu, deo je strategije razvoja biznisa kafe u Atlantic Grupi, izgradnje liderske pozicije na hrvatskom tržištu kafe i širenja u rastućem segmentu konzumacije izvan domaćinstava, navode iz Atlantica.

Novi glavni direktor strateškog poslovnog područja Kafa u Atlantic Grupi Mate Štetić napominje kako je Atlantic Grupa s približno 24 hiljada tona godišnje vodeći regionalni proizvođač kafe.

Lider su, kako navodi, i na tržištu Srbije s brendom Grand kafa, igrač broj jedan u Sloveniji s brendom Barcaffè i ambiciozni izazivač na hrvatskom tržištu, gdje je od Atlanticove akvizicije Droge Kolinske 2010. godine tržišni udeo povećan sa 4 na današnjih 15,5 posto.  

PROČITAJTE JOŠ: EMIL TEDESKI: RECITE BUDUĆEM ŠEFU: ŽELIM U PRODAJU

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara