Italijanska auto-industrija ubrzo nastavlja proizvodnju

Foto: Pixabay

Italijanske kompanije za proizvodnju automobila će biti među prvim firmama koja će nastaviti sa radom 4. maja, kada u Italiji počinje popuštanje vanrednih mera protiv širenja koronavirusa, javlja Bloomberg.

Zamenik ministra zdravlja Italije Pjerpaolo Sileri saopštio je da će zajedno sa njima početi da rade i kompanije u građevinskom sektoru.

"Od 4. maja, sektori za proizvodnju, automobilska industrija, modu i dizajn, kao i mnogi drugi sektori, uključujući i građevinski, ponovo će raditi, ali samo ako garantuju poštovanje mera zaštite i društvene distance", rekao je Sileri.

On kaže da će proces pokretanja rada biti postepen i da će početi sa onima u kojima je rizik od širenja koronavirusa najmanji.

Prodavnice i tržni centri moći će da počnu sa radom sredinom maja, ali restorani, barovi, bioskopi i pozorišta će duže ostati zatvoreni, kaže Sileri, jer je u njima teže garantovati mere udaljenosti. Škole će ostati zatvorene još nekoliko meseci.

Vlada Italije trenutno razmatra povećanje najmanje obavezne udaljenosti između osoba na javnim mestima sa jednog na dva metra, rekao je Sileri.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.