Sberbanka u Sloveniji od sada se zove N banka

Foto: Wikimedia - Sberbank

Sberbanka u Sloveniji dobila je novi naziv, N Bank, na predlog njenog novog vlasnika, Nove ljubljanske banke (NLB), preneo je portal SEEbizNaziv N banka biće privremen, do integracije Sberbanke u NLB, a takvi postupci obično traju oko godinu dana.

Kako se dodaje, imenovani su i novi članovi nadzornog odbora.

NLB je nedavno najavila da će dosadašnju zelenu sliku Sberbanke promeniti u plavu.

Zbog sankcija koje su u Europi uvedene Rusiji zbog napada na Ukrajinu, Sberbanci je početkom marta ograničeno poslovanje u Sloveniji.

Nakon toga, nju je po ubrzanom postupku preuzela NLB. Za klijente i zaposlene Sberbanke ništa se nije promenilo, a sačuvano je i svih 12 poslovnica te banke u Sloveniji.

ZAPAD UVEO SANKCIJE ODABRANIM RUSKIM BANKAMA, NA TAPETU I "ZLATNI PASOŠI"

Kako je početkom marta prenela Nova ekonomija, Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da evropskom ogranku Sberbanke i podružnicama u Sloveniji i Hrvatskoj pretio je bankrot zbog povlačenja njihovih depozita nakon izbijanja rata u Ukrajini

AIK banka, koja je u vlasništu MK Grupe Miodraga Kostića postala je početkom novembra prošle godine novi vlasnik Sberbanke.

Depoziti Sberbank Srbija sigurni

To se desilo nakon što je potpisala kupoprodajni ugovor o preuzimanju Sberbanke Srbija, u sklopu širenja poslovanja svoje bankarske grupe na šest tržišta.

Taj proces završen je nakon izbijanja rata u Ukrajini, jer je tada AIK Banka dobila saglasnost Narodne banke Srbije i nadležnih regulatornih tela, da stekne vlasništvo nad Sberbank Srbija.

Nastavlja se ukrupnjavanje banaka: Aik banka kupila Sberbanku Srbija

U saopštenju AIK banke tada je navedeno da to znači da su depoziti svih klijenata dodatno obezbeđeni. 

Pretragom portala Sberbanke u Srbiji na internetu dobija se internet stranica koja korisnika automatski vodi do portala AIK banke, uz reči "Nije greška, došli ste na pravu adresu".


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.