Spisak platformi koje su do sada zabranile pristup Trampu

Foto: FoNet/AP

Društvene mreže i ostale platforme uklonile su naloge predsednika SAD Donalda Trampa, kao i ostale naloge povezane sa teorijama zavere koje navodno podstiču nasilje, nakon nasilja na Kapitol hilu, piše Axios.

Među tim sajtovima nalaze se Tviter, Gugl, Fejsbuk, Jutjub, Snepčet i Instagram, dakle najveće digitalne platforme na mreži.

Tviter je u petak objavio da je nalog predsednika Trampa trajno zabranjen na njihovoj platformi, navodeći rizik od daljeg podsticanja na nasilje kao razlog za tu odluku.

Nakon najave Trampa da će sa Tvitera preći na Parler, društvenu mrežu za konzervativce i desničare, Gugl je povukao tu aplikaciju iz svoje prodavnice.

Guglov potez da odmah suspenduje Parler, išao je korak dalje od Eplove odluke da ukloni aplikaciju, osim ako ne dostave detaljan plan za moderiranje sadržaja.

Jutjub je još jedna platforma koja je brzo ograničila sve kanale povezane sa Trampom, biračkim prevarama i ostalim teorijama zavere koje podržavaju Trampa.

Fejsbuk je ugasio Trampove naloge i zabranio bilo kakve objave dok se ne završi inaguracija novoizabranog predsednika Džoa Bajdena. Kako je Instagram u sklopu Fejsbuka, ista pravila odnose se i na tu platformu.

Snepčet i TikTok takođe su zabranili Trampa, navodeći rizik od podsticanja daljeg nasilja kao razlog.

Pored toga, Redit, Epl, Discord, Tvič, Pinterest, Strajp i Šopifaj zabranili su Trampa na svojim platformama.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara