Aerodrom "Rosulje" postaje deo "Aerodroma Srbije"

Foto: Wikimedia - Արման Բարսեղյան

Vlada je odobrila pripajanje Javnog preduzeća "Aerodrom Rosulje" privrednom društvu "Aerodromi Srbije", kao i povećanje osnovnog kapitala potonjeg preduzeća, objavljeno je u rešenjima.

Nacrtom Ugovora o pripajanju iz novembra 2020. godine Vlada je dala saglasnot da se započne sa aktivnostima pripajanja.

Srbija ima 30 malih aerodroma, koliko su oni isplativi?

U ovom nacrtu se navodi da se ovim pripajanjem sva imovina i obaveze "Aerodorma Rosulje" prenose na "Aerodrome Srbije", kao i da javno preduzeće iz Kruševca prestaje da postoji.

Ovim pripajanjem doći će do ušteda, racionalizacije celog poslovanja i javne potrošnje, kao i smanjenje administrativnih troškova i ubzavanje i optimizacije procesa rada, navodi se u nacrtu ugovora.

Skupština "Aerodroma Srbije" donela je u maju ove godine odluku o povećanju osnivačkog kapitala u ukupnom iznosu od 200,8 miliona dinara. Novčani ulog čini građevinsko zemljište kod Kruševca (KO Parunovac) površine 401,6 hiljada kvarata (blizu 40,2 hektara).

Aerodromima Srbije odobrena državna pomoć od 670 miliona dinara

Javno preduzeće za obavljanje aerodromskih usluga "Aerodorm Rosulje" je osnovano 1995. godine odlukom Skupštine opštine Kruševac. U januaru 2020. sva osnivačka prava su sa grada preneta na republiku.

U julu 2021. portal B92 je objavio da je na kruševačkom aerdoromu "Rosulje" u toku izgradnja poletno-sletne staze kojom se zaokružuje kompletan projekat izgradnje aerodroma.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.