Vesti iz zemlje

26.02.2021. 07:22

AmCham

Autor: Nova Ekonomija

AmCham izabrao nove članove Upravnog odbora

Članice Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) su na Generalnoj skupštini izabrale su Biljanu Bujić iz kompanije KPMG i Svetoslava Atanasova iz Coca-Cola HBC Serbia & Montenegro za nove članove Upravnog odbora te organiz...

Članice Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) su na Generalnoj skupštini izabrale su Biljanu Bujić iz kompanije KPMG i Svetoslava Atanasova iz Coca-Cola HBC Serbia & Montenegro za nove članove Upravnog odbora te organizacije. Bujić će takođe obavljati dužnosti sekretara blagajnika.

Zoran Petrović, predsednik UO, predstavio je tom prilikom rezultate rada u prethodnoj godini i najavio obeležavanje 20 godina uspešnog poslovanja AmCham-a

Uprkos ulasku u drugu godinu COVID pandemije, članice AmCham-a su „umereni optimisti“ u pogledu razvoja poslovanja, dodaje se u saopštenju.

„Kao i u prethodnih 20 godina, naš cilj je da, u saradnji sa državom pokrenemo inicijative i doprinesemo kreiranju strategija i politika koje poboljšavaju regulatorni okvir poslovanja i podstiču rast srpske privrede i povećanje broja radnih mesta“, naveo je Petrović.

U 2021. godini AmCham članice kao najvažnije preduslove za rast, ističu odlučniji napredak u institucionalnim reformama, daljem unapređenju vladavine prava, efikasnosti pravosuđa i borbi protiv korupcije.

AmCham takođe vidi prostor za unapređenje efikasnosti javne administracije kroz omogućavanje elektronskog komuniciranja sa svim organima, optimizaciji procedura, njihovoj digitalizaciji, kao i poboljšanju poreskih, carinskih i procedura iz oblasti deviznog poslovanja i zdravstva.

Suzbijanje nelegalne trgovine na internetu, unapređenje ekoloških zakona i radno pravnog zakonodavstva svakako ostaju visoko na listi prioritetnih reformi za bolji privredni ambijent.

AmCham HERO nagrada medicinskim radnicima

Upravni odbor je doneo odluku da su laureati AmCham Leader in Change HERO nagrade za 2021. godinu: doktorka Vojislava Nešković, vanredni profesor na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu i anesteziolog u Vojnomedicinskom centru Karaburma, i doktor Steva Stanišić, infektolog i anesteziolog na Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

„Ove godine HERO nagrada ide u ruke onih koji to najviše zaslužuju, istinskih heroja današnjice, naših zdravstvenih radnika. Ovom prilikom želeli bismo da se zahvalimo svim medicinskim radnicima, koji su u prethodnoj godini na svim frontovima rizikovali svoje zdravlje i živote kako bi spasili naše i živote naših bližnjih. AmCham odaje duboku počast svima koji su u borbi za živote drugih izgubili svoj“, kazao je Petrović.

Američka privredna komora u Srbiji predstavlja 200 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje zapošljavaju oko 95,000 građana Srbije i koje su ukupno u zemlju investirale četrnaest milijardi evra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.