Srbija

07.01.2023. 09:02

Autor: Katarina Baletić

Beograd dokupljuje još poklon-vaučera od Sport vižna za 1,5 miliona evra

Vauceri za kupovinu odece i obuce u Sport vision prodavnicama koje je delio Grad Beograd Foto: Nova ekonomija

Beograd kupuje još poklon-vaučera

Srbija

07.01.2023. 09:02

Beogradski sekretarijat za socijalnu zaštitu povećao je vrednost ugovora sa Sport vižnom za nabavku poklon-vaučera za decu i prosvetne radnike sa 15,2 miliona evra na 16,7 miliona evra.

Izmenama ugovora cena je povećana za 178,5 miliona dinara (1,5 miliona evra).

Prvobitnim ugovorom, koji je zaključen 13. decembra 2022. godine, ugovorena je kupovina 350.000 poklon-vaučera. Sada je dokupljeno još 35.000 poklon-vaučera, a u obaveštenju o izmenama ugovora navodi se da je i produžen je rok za njihov utrošak do 1. marta 2023. godine.

Međutim, beogradska uprava je još 20. decembra objavila saopštenje da će poklon-vaučere biti moguće iskoristiti do 1. marta.

Sekretarijet za obrazovanje i dečiju zaštitu i Šef kabineta gradonačelnika Beograda tražili su dodatnih 10 odsto poklon vaučera od prethodno ugovorenih. Ovakav zahtev dostavljen je „na osnovu informacija o stanju prikupljenih na distributivnim punktovima jedinica lokalne samouprave, koje nisu i nisu mogle biti poznate naručiocu u momentu pokretanja postupka“, piše u obaveštenju o izmeni ugovora.

Takođe, izmenama je traženo i produženje roka važnosti vaučeta u trajanju od dodatnih 30 kalendarskih dana u odnosu na prvobitno ugovoren, tako da je predloženi rok za utrošak vaučera 1. mart 2023. godine.

Poklon-vaučeri namenjeni su deci iz Beograda do uzrasta završetka srednje škole i zaposlenima i radno angažovanima u predškolskim ustavnovama, osnovnim i srednjim školama u glavnom gradu.

Poklon-vaučeri mogu da se koriste za kupovinu odeće, obuće i školske opreme i opreme za sport, rekreaciju i zabavu. S obzirom na to da je Beograd na tenderu izabrao kompaniju Sport vision (Sport vižn), poklon-vaučeri mogu da se iskoriste u radnjama koje pripadaju ovom lancu, prodavnicama „Sport Vision”, „Sport Vision Kids”, „Sport Vision Outlet”, „Buzz”, „Run ‘n More” i „Extra Sports”.

Sport vision pobedio na tenderu iako je bilo i jeftinijih ponuda

Podsetimo, na javni tender za nabavku poklon-vaučera je pristigla i ponuda kompanije „Đak“ koja je 422,1 milion dinara niža od ponude „Sport vižna“.

Ponuda „Đaka“ vredna 1,4 milijarda dinara. Međutim, ponuda je odbijena, jer nije dostavljen original obavezujućeg pisma o namerama banke.

Dodeli ugovora prethodio je zahtev za zaštitu prava koju je podneo nezadovoljni ponuđača. Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki odbila je ovaj zahtev.

Međutim, rešenje Republičke komisije i dalje nije obavljeno, a ova institucija nije odgovorila ni na zahtev Nove ekonomije da nam dostave rešenje.

Zbog toga javnost i dalje ne zna koja se firma žalila na uslove tendera, na šta se konkretno zahtev odnosio, kao i zbog čega ga je Republička komsija odbila.

Kompanija Sport vižn je prošle godine takođe bila izabrana za „posao poklon-vaučera“. Tada su sva novobeogradska deca u ovim prodavnicama o trošku opštine kupovala sportsku opremu, odeću i obuću. Tada je na čelu opštine Novi Beograd bio sadašnji gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentari(3)

  1. Torba Nike one bila 6hilj din dan pre podele vaucera, a onda skočila na 8200. Bravo, svaka čast

    1. Nedeljama unazad ljudi se prepucavaju u komentarima ispod novinskih tekstova oko toga zašto samo Beograd deli vaučere, a ne i provincija, kao i oko visokih cena u radnjama Sport Vision. Kao da niko od sugrađana ne primećuje suštinu – neko je zloupotrebio 16,7 miliona evra našeg novca! Imamo li mi mozga?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.