Beogradska berza seli poslovanje na platformu Atinske

Foto: Pixabay

Beogradska berza (BELEKS) potpisala je sporazum o prebacivanju poslovnih aktivnosti market operatora na platformu Atinske berze (ATHEKS), javio je portal SeeNews. Kako se navodi u zajedničkom saopštenju, na sprovođenju tih aktivnosti oba tima već uveliko rade.

"Migracija na platformu Atinske berze odražava našu čvrstu posvećenost jačanju naše saradnje. Krajnji cilj je da unapredimo tržišnu efikasnost, transparentnost i sigurnost i primenu obezbedimo primenu evropske regulative svim učesnicima na tržištu", rekao je generalni direktor BELEKS-a Siniša Krneta.

U saopštenju se dodaje se da će Atinska, Beogradska i Kiparska berza i investiciona zajednica koja je sa njima povezana poboljšati svoju operativnu efikasnost, tržišnu likvidnost, poslovne mogućnosti, kao i da će podržati razvoj lokalne ekonomije.

Atinska berza postala suvlasnik Beogradske berze
Udeo u Beogradskoj berzi kao stančić na Vračaru

"Želimo da ojačamo našu tržišnu mrežu, povećavamo broj investitora i ponudimo nove mogućnosti za ulaganje, kao i da proširimo asortiman proizvoda kojima se trguje", dodaje izvršni direktor ATHEKS-a Sokrates Lazaridis.

Tokom avgusta Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije u avgustu je odobrila ATHEKS-u da preuzimanje 10,24 odsto udela u akcijskom kapitalu BELEKS-a. Kako je ranije prenela Nova ekonomija, svoj udeo na Beogradskoj berzi Atinska berza platila je nešto više od 100.000 evra.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.