FOTO: Zorica Jovicic/Wikipedia (CC BY-SA 4.0)

BIG preuzima maloprodajni centar Capitol Park u Rakovici

FOTO: Zorica Jovicic/Wikipedia (CC BY-SA 4.0)

Kompanija CEE-BIG, vlasnik BIG šoping centara, dobila je odobrenje za preuzimanje 100 odsto kompanije RCP Projekt, u čijem je vlasništvu Capitol Park u Rakovici.

Capitol Park Rakovica nalazi se u Ulici patrijarha Dimitrija, i ima bruto površinu od preko 21.000 kvaratnih metara, navodi se u odluci Komisije za zaštitu konkurencije kojom se odobrava preuzimanje.

U ovom maloprodajnom parku postoji 30 prodajnih objekata, a zakupci su DIS supermarketi, Raifeissen banka, apoteka Galen Pharm, Waikiki, DeFacto, Koton i drugi, dodaje se.

CEE-BIG je u vlasništvu kompanije BIG Shopping Centers iz Izraela, a RCP Projekt je u većinskom vlasništvu First Retail International iz Belgije.

Nakon sprovođenja transakcije, privredno društvo CEE-BIG B.V. steći će neposrednu pojedinačnu kontrolu nad privrednim društvom RCP Projekt d.o.o. Beograd, odnosno postaće vlasnik maloprodajnog parka Capitol Park Rakovica, navodi se u odluci.

Nakon sprovođenja koncentracije, ukupna površina modernog maloprodajnog prostora namenjenog upravljanju (izdavanju) i raspolaganju u Beogradu pod kontrolom CEE-BIG iznosiće 53.221 m2, odnosno 13,93 odsto. 

Zbog toga je Komisija zaključila da „ne postoji zabrinutost u pogledu bilo kog kriterijuma za ocenu dozvoljenosti koncentracije". 

Najznačajniji konkurenti CEE-BIG su grupe društava, MPC Properties, GTC grupa, Hyprop Investments Limited, Poseidon Group, Ashtrom, Plaza Centers i drugi, stoji u rešenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Stručnjak: Beograd nema previše tržnih centara

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • veselin maldaner

    Stanujem pored centra i svaki dan sam na kafi u dva kafica.Zamerka je na izbor muzike koja se pusta preko razglasa.Godinama sam radio kao muzicki urednik RTS/a i spreman sam da Vam pomognem u izboru i osmisljavanju muzickog programa.Mozete me kontaktirati vesamaldaner@gmail.com srdacan pozdrav