BIRN: Glavni poslovni partner Gradskog zavoda registrovan u stanu zamenika direktora

Pixabay

Poslovni prostor firme IPK, koja je u vlasništvu Zlatka Dukića, iznajmljen je od Sime Galavića, zamenika direktora Gradskog zavoda za veštačenja. Kako prenosi BIRN, ništa tu ne bi bilo sporno da Gradski zavod za veštačenja i privatna firma IPK nisu partneri na tenderima na kojima zajedno, u konzorcijumu, zarađuju milione.

Zamenik direktora zavoda kaže da je puka slučajnost da se ova firma javila na njegov oglas za izdavanje poslovnog prostora.

"Svoj stan sam adaptirao u poslovni prostor, koji sam oglasio i na oglas se javilo više ponuđača, među kojima je bio i sadašnji zakupac", kaže Galavić, prenosi BIRN.

Dodaje da je sam tražio mišljenje svojih pravnih savetnika, nakon što je saznao da je jedan od potencijalnih zakupaca privredno društvo sa kojim Zavod sarađuje duži period.

Gradski zavod za veštačenje je sarađivao na 35 od pedesetak poslova sa pomenutom firmom, koliko mu je pripalo u poslednjih 5 godina.

IPK je samo dva meseca od osnivanja u junu 2016. godine sa jednim zaposlenim bez ikakvih referenci u poslu za koji je registrovana dobila je prvi tender sa Zavodom u vrednosti od 11,6 miliona bez PDV-a. 

Galavić negira srodstvo sa da je u članovima porodice Slaviše Nogoštića, osnivača firme IPK, bar kad je reč o bližem srodstvu. 

Prema navodima BIRN-a podaci sa portala Uprave za javne nabavke pokazuju da je Gradski zavod za veštačenja na svega 15 tendera pobedio bez učešća sa IPK, od najmanje 50 koliko je ukupno dobio u periodu od polovine 2016, kada je osnovan IPK, do danas.

Pritom, treba napomenuti da su ovde navedeni samo podaci koji se odnose na dobijene javne nabavke, a da je broj zaključenih ugovora u okviru tih tendera daleko veći.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.