Vesti iz zemlje

10.03.2022. 15:33

Nova ekonomija, Pojačalo

Autor: Nova Ekonomija

Da li će biti odlaganja rokova za nove fiskalne kase?

Neće biti produženja roka za prelazak na novi model fiskalizacije koji traje do 30. aprila ove godine, tako smo čuli od resornog Ministarstva, rekao je Žarko Malinović iz Privredne komore Srbije u “Pojačalo” podkastu. Podse...

Foto: Pixabay

Rok za prelazak na novi model fiskalizacije, koji traje do 30. aprila ove godine, neće biti produžen. „Tako smo čuli od resornog Ministarstva“, rekao je Žarko Malinović iz Privredne komore Srbije u „Pojačalo“ podkastu. 

„Rok je produžen do 30. aprila inače je bio 1. januar 2022. godine. Tačnije, mi smo insisitirali posle komunikacije sa privredom, kada smo videli koliki je to posao i zbog činjenice da je pandemija izazvala poremećaj u snabdevanju. Naša preporuka svim kompanijama da već danas krenu u prelazak na novi model, e-kase, da ne čekaju poslednji rok. Neće biti produženja roka, tako smo čuli od resornog ministarstva i nemamo više argumente da se odloži nova fiskalizacija“, rekao je Malinović. 

Fiskalne kase od 2022. 

Podsećamo, Nova ekonomija je pisala da Udruženje Zaštitnik preduzetnika i privrednika predlaže da se odloži primena Zakona o fiskalizaciji, redefiniše zakon i bolje razmotre potencijalni efekti na sivu ekonomiju. 

SUBVENCIJE ZA NOVE FISKALNE KASE, PRIJAVE PRODUŽENE DO 5. APRILA

Korisnici će sa novom fiskalizacijom imati dosta podataka koji će kasnije eventualno uz neki softver moći da obrade pa da saznaju neke pametne stvari o svom poslovanju, lageru, protoku, rekao je Miloš Knežević iz A1.  

Prodavci na pijacama (koji su u obavezi po novom zakonu da evideniraju promet, a to su preprodavci na tezgama, dok proizvođači koji prodaju sopstvene proizvode nisu u obavezi) negoduju i organizuju protest protiv uvođenja novih fiskalnih kasa 14. marta.

NOVE FISKLANE KASE DOLAZE U NEZGODNO VREME

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.