Vesti iz zemlje

10.11.2023. 13:29

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

Deset miliona evra vredan ugovor za nadogradnju e-faktura dobili Ingram Micro i Informatika

Foto: Nova ekonomija

Ministarstvo finansija dodelilo je ugovor za nadogradnju sistema e-faktura i klaud okruženje vredan 1,2 milijarde dinara (oko deset miliona evra) grupi ponuđača, kompaniji Ingram Micro i Informatika sa podizvođačima, objavljeno je na Portalu javnih nabavki.

Ugovor je podeljen u dve partije. Za partiju 1, vrednost posla iznosi oko milijardu dinara ugovor je dodeljen grupi ponuđača koju čine Ingram Micro u Beogradu i Informatika AD Beograd, uz pomoć podizvođača Oracle Srbije&Crna Gora, preduzeća za promet softvera i usluge Beograd.

Partija 2, vredna 60 miliona dinara, poverena je ponuđaču Ingram Micro, uz pomoć podizvođača Oracle Srbija&Crna Gora preduzeća za promet softvera i usluge Beograd.

Partiju 1 (nadogradnja sistema e-faktura kroz nabavku novih modula i klaud okruženja) potrebno je sprovesti implementiranjem nadogradnje sistema e-faktura kroz izradu i isporuku novog centralnog modula e-faktura za “Cloud” okruženje.

Sistem e-faktura predstavlja centralizovanu platformu za slanje, prijem, upravljanje i čuvanje elektronskih faktura za korisnike sistema, preduzeća, preduzetnike i korisnike javnih sredstava, registrovanih u Srbiji.

Korišćenjem sistema e-faktura od korisnika javnog i privatnog sektora na mesečnom nivou se razmeni prosečno deset miliona elektronskih faktura.

U opisu posla navodi se da imajući u vidu da je Sistem elektronskih faktura u funkciji 365 dana u godini, kao i količinu razmenjenih podataka neophodno je da se centralni modul unapredi i implementira na „Cloud“ okruženje kako bi se obezbedila održivost.

Takođe, navodi se da Centralni modul mora da bude projektovan na način da procesiranje i obrada podataka bude brza, efikasna i maksimalno tačna.

S obzirom na značaj i kompleksnost zadataka koje obavlja sistem, brzina i tačnost u obradi podataka igraju ključnu ulogu u osiguravanju kvalitetne i ispravne radne okoline.

Potrebno je da rešenje bude optimizovano za rad sa velikim obimom podataka, navodi se u tehničkoj specifikaciji ugovora.

Dva tendera za popravku e-faktura u vrednosti 15 miliona evra

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.