Srbija

26.08.2013. 09:38

B92

Autor: Nova Ekonomija

Dinkić na novoj funkciji za vođenje pregovora sa UAE

Srbija

26.08.2013. 09:38

Vlada jednoglasno prihvatila predlog da Vučić i Dinkić zajedno vode pregovore u Komitetu za saradnju sa UAE. Cilj Komiteta – privlačenje investicija.
Vlada Srbije donela je rešenje kojim je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić imenovan za predsednika Komiteta za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a Mlađan Dinkić za zamenika predsednika.
Sporazumom o saradnji vlada Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata od 17. februara predviđeno je da će potpisnice osnovati komitet koji će se baviti temama koje su predmet ugovora.
Zadatak ovog tela biće da utvrdi ciljeve saradnje sa nadležnim organima i institucijama UAE i predloži aktivnosti za privlačenje i finansiranje inesticionih projekata i drugih projekata od značaja za unapređenje privrede Srbije, a naročito u oblastima odbrane, poljoprivrede, energetike, telekomunikacija i saobraćaja. 
Zadatak komiteta je i da koordinira rad radnih grupa za saradnju osnovanih za sve oblasti iz sporazuma, da koordinira rad jedinica za upravljanje projektima, da prati i koordinira sve aktivnosti i stepen realizacije po potpisanim pojedinačnim ugovorima koji proističu iz sporazuma, a naročito potpisanih ugovora iz oblasti vazdušnog saobraćaja. 
Komitet će obaveštavati vladu o stepenu realizacije i preuzetim aktivnostima. 
U okviru svakog pojedinačnog projekta koji proističe iz Sporazuma, Komitet će naročito vršiti sledeće poslove: koordinaciju rada nadležnih ministarstava, posebnih organizacija, drugih javnih tela i pravnih lica nadležnih za realizaciju pojedinih komponenti projekta, kontrola izrade konkursne dokumentacije…nadzor nad kontrolom I koordinacijom izvođača radova, evidencije o realizaciji finansijskih transakcija, kontrola provere ispravnosti ugovora, finansijskih i drugih dokumenata vezanih za realizaciju projekta, kontrola i koordinacija svih drugih poslova i aktivnosti u vezi sa realizacijom projekta, navodi se u obrazloženju Vlade.
Vučić se na sednici Glavnog odbora SNS-a zahvalio URS-u na dovođenju nekih stranih kompanija u Srbiju i objasnio ministrima da su Emiraćani izuzetno zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Dinkićem i da se oni vezuju za ljude, a ne za funkcije. 
Dinkić je izjavio da će nastojati da „prijateljstvo koje ima sa porodicom šeika Muhameda i drugim uticajnim ljudima u Emiratima usmeri u koristi građana Srbije“. 
„Čast mi je što ću biti u prilici da i dalje zastupam interese Srbije u saradnji sa Emiratima i zahvaljujem gospodinu Vučiću na ukazanom poverenju. Veoma mi je drago što se neko uzdigao iznad dnevne politike i prepoznao moj rad, trud i ostvarene rezultate”, rekao je Dinkić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.