Dodatnih 4,5 miliona za radove na Trgu Republike

FOTO: Ivan Ćurčić/Wikipedia

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je odluku o dodeli ugovora po kojoj će kompaniji Štrabag biti isplaćeno još 4,5 miliona dinara za dodatne radove na uređenju Trga Republike.

Posao je dodeljen Štrabagu sa podizvođačem Invest gradnja, u pregovaračkom postupku, a odnosi se na sanaciju i restauraciju kandelabra oko spomenika knezu Mihailu Obrenoviću.

Postupak je pokrenut 3. januara kao posebna javna nabavka, a ne u okviru prethodne nabavke za radove na uređenju Trga Republike.

Istog dana je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio da će grad sa Štrabagom pregovarati oko troškova za sanaciju kandelabra u vrednosti od 4,5 miliona dinara.

Rok za završetak ovih pregovora pomeren je na 22. januar, a odluka o dodeli ugovora objavljena je na portalu javnih nabavki 10. februara.

Originalni ugovor za celokupne radove na Trgu Republike bio je vredan 768,2 miliona dinara, ali je ova cena uvećana izmenama ugovora od 3. septembra na 802 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Vesić izjavio je, međutim, da je kompanija izvela radove za ukupno 744,4 miliona, kad se uračunaju i radovi oko spomenika knezu Mihailu.

Ugovor za radove na Trgu Republike produžen je 23. oktobra prošle godine na 23. januar, iako su radovi završeni, a u objašnjenju Direkcija je navela proceduralne razloge.

Dodatnih 34 miliona za uređenje Trga Republike
Slučaj koji će usporiti izbacivanje ljudi na ulicu?
Studio B, BK i Kopernikus odbijeni za nacionalnu frekvenciju

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (3)

  • Bucko

    I need to see better when I am skating in the Frikam/Pepsi advertising park. Ahhh...Xmas in March

  • Mile Metar

    Da je za ove pare makar kupljena Kosovu još jedna zvezdica na imenu, ko što je onomad kupljena u Beču uzimanjem kredita za građenje mosta na Adi i kupovinom slovenačkog poluprojekta za most.

  • Vesna

    Za lečenje dece nema para, ali za kandelabre ime?!?!?! Da li ovo ikome smeta?