Vesti iz zemlje

12.11.2019. 14:01

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Državna agencija plaća privatnoj ordinaciji pregled zaposlenih

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) zaključila je ugovor o sprovođenju sistematskih pregleda zaposlenih sa grupom privatnih zdravstvenih ustanova.

Grupu ponuđača koja je pobedila na tenderu čine privatni Dom zdravlja Vizim, Zavod za laboratorijsku dijagnostiku Biomedica i Opšta bolnica Atlas, vidi se iz Obaveštenja o zaključenom ugovoru. Posao je vredan skoro 2,5 miliona dinara.

Ugovor je zaključen 25. oktobra i važi do 31. decembra ove godine, ili do utroška predviđenih sredstava.

Prvobitno je u junu bilo odlučeno da se posao dodeli grupi ponuđača koju su činili poliklinika Tectum Med Labor, Institut za nuklearne nauke Vinča – Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika, Laboratorija Aqualab, Specijalna bolnica iz neurologije AFFIDEA i Opšta bolnica EUROMEDIC, koji su ponudili najnižu cenu.

Međutim, grupa koju čine Vizim, Biomedica i Atlas podnela je žalbu Komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koja je 12. septembra delimično poništila tu javnu nabavku.

Nakon ponovljenog pregleda i stručnog ocenjivanja, prihvaćena je ponuda grupe na čelu sa Domom zdravlja Vizim, a ponuda grupe koju predvodi Tectum odbačena je kao neprihvatljiva.

Vizim, Biomedica i Atlas u grupi sa internističkom organizacijom RHEUMA PRAXIS i preduzetnikom Ivanom Tišmom dobili su još jedan ugovor ranije ove godine o organizovanju sistematskih pregleda za zaposlene u Ministarstvu poljoprivrede.

Tada su pobedili grupu koju su činili Tectum Med Labor, Institut za nuklearne nauke Vinča – zavod za zdravstvenu zaštitu radnika, Opšta bolnica Euromedik, Aqualab Beograd i Dom zdravlja Euromedik.

PROČITAJTE JOŠ:

Još 500 miliona iz budžeta za Koridor 10

 

Telekomu odobrena kupovina još jednog operatera

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.