Dualno obrazovanje dobija termin na RTS

GIZ

U cilju podrške digitalnoj platformi za učenje na daljinu tokom vanrednog stanja u Srbiji, projekat Nemačke razvojne saradnje „Dijalog o zapošljavanju mladih, inicijativa i dualno obrazovanje“ (DECIDE) nabavlja opremu za dva studija u kojima će se snimati časovi za dualno obrazovanje na daljinu u Subotici i Beogradu, navodi se u saopštenju.

 Platforma za učenje na daljinu koju je razvilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije omogućava kontinuirano školovanje učenicima u Srbiji koji zbog epidemije korona virusa ne mogu da pohađaju nastavu. Poseban izazov u ovim teškim vremenima predstavlja organizacija učenja kroz rad koje bi trebalo da se odvija u kompanijama koje sarađuju sa školama u okviru dualnog obrazovanja.

 U okviru projekta DECIDE, Nemačka razvojna saradnja podržaće transformaciju učionica u dve stručne škole, tehničkoj školi u Subotici i Vazduhoplovnoj akademiji u Beogradu, u studije u kojima će se nastava snimati. Nastavnici škola i instruktori iz kompanija učestvovaće u procesu snimanja nastavnih jedinica kako u kompanijama, tako i u školama. Časovi se kontinuirano snimaju i emituju svakodnevno na kanalima nacionalne televizije RTS. Svaka škola će dobiti interaktivni monitor i poseban projektor za potrebe snimanja. Pored toga, biće nabavljene dve interaktivne, tzv. pametne table i dodeljene školama.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.