Foto: Nova ekonomija

Duple prodaje stanova i dalje aktuelne

Foto: Nova ekonomija
Iako je smanjen broj prevara građana prilikom prometa nekretnina, one su i dalje aktuelne, jer kupci najčešće ne angažuju stručnjake prilikom kupoprodaje, pišu Večernje novosti.

Kako advokat Aleksandar Vučetić kaže za ovaj dnevni list, u najvećoj opasnosti su ljudi koji imaju svoje firme i koji misle da sve mogu sami, pa prilikom kupovine stana ne žele da angažuju stručnjake.

Nelegalizovane nekretnine su čest problem, ali je moguć i falsifikat-ugovor kod legalnih stanova, koje advokati mogu da prepoznaju i zato nijedna agencija na kaparu ne dolazi bez advokata.

Kako sagovornik Novosti objašnjava, u slučaju nelegalizovanih stanova, investitori koji su u dugovima dodaju slovo broju stana i tako ga prodaju nekoliko puta. Dodavanje slova je nemoguće kod legalnog stana, jer je već dobio oznaku prema građevinskoj dozvoli.

Najčešći vid prevare odnosi se na falsifikovane ugovore o kupoprodaji stanova, čije se fotokopije overe kod javnih beležnika. 

Sledeći korak koji prave prevaranti je da odlaze u službe za katastar nepokretnosti, gde podnose zahtev za upis pravne svojine i knjiže se kao vlasnici stanova, koje potom oglašavaju i prodaju, upozorava Vučetić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara