Fond za razvoj odobrio kredite vredne 361 milion

Foto: Pixabay

Fond za razvoj saopštio je da je odobrio je 47 zahteva za kredit u ukupnom iznosu od 361,1 miliona dinara, objavila je ta institucija. Kroz 13 investicionih kredita sredstva u iznosu od 157,9 miliona dinara dobiće pravna lica i preduzetnici.

Fond je odobrio i devet zahteva za investicioni kredite po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte, a ukupni iznos kreditnih sredstava je 133,2 miliona dinara dok su bespovratna sredstva 33,6 miliona.

Za trajna obrtna sredstva odobreno je šest kredita pravnim licima i preduzetnicima u ukupnom iznosu od 34,9 miliona dinara.

Fond je odobrio devet kreditnih zahteva za podsticanje razvoja preduzetništva kod početnika u poslovanju za koje se izdvaja 12,5 miliona dinara kroz kredite i 5,8 miliona kao bespovratna sredstva.

Ženama preduzetnicama odobreno je sedam kreditnih zahteva koji ukupno vrede 13,5 miliona dinara i 7,2 miliona bespovratnog novca.

Mladima su odobrena tri kreditna zahteva u iznosu od 8,9 miliona dinara kreditnih sredstava i 4,8 miliona bespovratnih sredstava.

FOND ZA RAZVOJ: KONTROLIŠEMO NA TERENU KORISNIKE KREDITA

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.