Frikom dobio novog vlasnika

Foto: Nova ekonomija

Hrvatska Fortenova grupa prodala je svoje firme za proizvodnju smrznute hrane Frikom, Ledo plus i Ledo Čitluk, kompaniji Nomad Foods Limited, javio je portal Seebiz. Reč je o transakciji vrednoj 615 miliona evra.

Vrednost transakcije se računa u gotovini, kao i bez dugova, a njeno okončanje je planirano za treće tromesečje 2021. godine, dodaje se u saopštenju.

Kompanije posluju u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, kao i u još nekoliko zemalja jugoistočne Europe.

Po zaključenju Nomad Foods će postati vlasnik Fortenovine Poslovne grupe zamrznute hrane, koju čini i preduzeće Frikom iz Srbije.

"Znajući da će naša zamrznuta hrana biti u vrlo dobrim rukama, veselimo se saradnji sa Nomad Foodsom kao važnim budućim poslovnim partnerom u ovoj regiji", rekao je Fabris Peruško iz Fortenova grupe.

FRIKOM I LEDO MOŽDA NA PRODAJU, FORTENOVA ŽELI DA SMANJI DUGOVE

Kompanija Nomad Foods Limited, sa sedištem u Velikoj Britaniji, od januara je bila u ekskluzivnim pregovorima sa Fortenova grupom o prodaji firmi Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikoma.

Ona je poznata brendovima  Iglo, Birds Eye, Findus, sedište joj je u  Britaniji, a deonice su joj listirane na njujorškoj berzi. 

Na internet stranici ta kompanija se predstavlja kao najveća evropska fabrika u oblasti smrznute hrane, sa prihodima oko 2,3 milijarde dolara.

Proizvodi, prodaje i distribuira niz brendova smrznutih prehrambenih proizvoda, uključujući smrznutu ribu, povrće, gotova jela, perad, picu, krompir u 13 europskih zemalja.

Pored Velike Britanije među njenih pet najvećih evropskih tržišta su Italija, Nemačka, Švedska i Francuska.

FORTENOVA NASTAVLJA PRGOVORE O PRODAJI FRIKOMA 

Fortenova grupa ranije je objavila da prodaje svoje firme za proizvodnju smrznute hrane, kako bi smanjila svoje dugove. 

Fortenova grupa je prema podacima sa njenog portala, nastala implementacijom nagodbe poverenika u hrvatskoj kompaniji Agrokor, nakon velikih finansijskih problema.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.