FOTO: Milena Todorovic

Incidenti na javnoj raspravi o izgradnji gondole u Beogradu

FOTO: Milena Todorovic

Raspravu o izgradnji gondole na Kalemegdanu u Beogradu u utorak obeležili su incidenti i koškanje između protivnika izgradnje i zaposlenih u gradskoj upravi, javljaju mediji.

Rasprava je počela u 12 sati u zgradi gradske uprave, a pridružili su joj se predstavnici opozicionih pokreta i stranaka, kao i zaposleni u upravi Beograda.

Pokret Ne davimo Beograd objavio je na Fejsbuku da je jedan njihov aktivista „napadnut od strane funkcionera gradske uprave koji je nasrnuo na njega i pokušao da mu otme telefon".

„Javnu raspravu o gondoli onemogućava ekipa botova, najverovatnije zaposlenih u gradskim ustanovama", napisao je ovaj pokret na društvenim mrežama.

Kako javlja N1, jedna od zaposlenih u upravi grada takođe je tvrdila da je napadnuta, odnosno da ju je rancem udario aktivista Ne davimo Beograd Radomir Lazović.

PROČITAJTE JOŠ:

Gondola isplativa ako proda 2.000 karata dnevno

Gondola na Kalemegdanu i ostali prioriteti

Pristalice pokreta Ne davimo Beograd su na prezentaciji razvili transparent na kom je pisalo „Posle vas će ostati samo ruševine i pepeo".

Jedan od prisutnih neuspešno je pokušao da pocepa transparent nakon čega je napustio salu, piše Radio Slobodna Evropa.

Prezentaciju je priredilo Ministarstvo životne sredine, a prisustvovali su joj predstavnici gradske vlasti, kao i opštine Stari grad, u kojoj je na vlasti opozicija.

Prisustvovao je i narodni poslanik Demokratske stranke Balša Božović, koji je do nedavno bio odbornik u Skupštini Beograda.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara