Vesti iz zemlje

19.06.2023. 09:26

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

Investitor West 65 dobio zeleno svetlo za novi kompleks na Novom Beogradu

Pixabay

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda utvrdio je da za projekat izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na Novom Beogradu (na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Ulice Omladinskih brigada) nije potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu. 

Nosilac tog projekta je preduzeće „Projekat B-40“, čiji je osnivač firma „Railway City“.

U registru APR-a kao stvarni vlasnik firme „Projekat B-40“ upisan je Branislav Grujić, koji je i jedan od stvarnih vlasnika firme „PFB“  koja je gradila kompleks West 65.

Novi kompleks, na uglu Milutina Milankovića i Omladinskih brigada nalaziće se u neposrednoj blizini West 65, u susednom bloku.

Komplekes na Novom Beogradu imaće dva objekta. Jedan je stambeno-poslovni i imaće tri lamele (objekta). Drugi objekat je poslovni, sa poslovnim apartmanima i lokalima.  U planu je i zajednička podzemna dvoetažna garaža za ceo kompleks, vidi se iz rešenja Sekretarijata.

Izgradnja kompleksa, čija ukupna planirana bruto razvijena građevinska površina iznosi 52.932 kvadrata, je planirana u pet faza.

Bruto razvijena građevinska površina je zbir površina svih nadzemnih etaža objekta, merenih u nivou podova svih delova objekta.

U prvoj fazi je planirana izgradnja zajedničkih garaža sa 392 parking mesta. U drugoj lamela A, u trećoj lamela B, a u četvrtoj fazi lamela C. U petoj fazi je planirana izgradnja poslovnog objekta sa šest spratova.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove je u novembru oglasio javnu prezentaciju urbanističkog projekta za igradnju ovog kompleksa na Novom Beogradu.

U tom projektu je pisalo da parcela na Novom Beogradu na kojoj će se graditi kompleks, predstavlja „neizgrađenu površinu ostalog građevinskog zemljišta“ i da površine je 10.641 kvadrata.

U projektu se piše da je dozvoljena visina objekta do 32 metra, a maksimalna visina slemena objekata (vrh krova) 37 metara.

Stambeno-poslovni kompleks će se sastojati od od tri stambena objekta koji će biti spojeni u jedinstvenu kompoziciju i poslovnog objekta sa poslovnim apartmanima i podzemnom garažom za putnička vozila, pisalo je u projektu.

Firma koja gradi Prokop planira i kompleks na Novom Beogradu

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.