Vesti iz zemlje

04.08.2022. 10:21

Nevena Petaković

Autor: Nova Ekonomija

Jagodina šalje još jednu delegaciju u Paraliju, traži prevoznika za 480 ljudi

Wikimedia/Tomek Grabarczyk

Autobuski prevoz 480 članova delegacije u Paraliju, Grad Jagodina je spreman da plati 2,1 milion dinara (oko 18.000 evra) vidi se u danas oglašenom tenderu. Jagodina je ove godine više puta slala delegacije po letovalištima, pored Paralije i u egipatsku Hurgadu, za šta je do sada ukupno plaćeno više od 20 miliona dinara (skoro 180.000 evra). 

Delegaciju koje će se u Paraliju uputiti krajem avgusta činiće poljoprivrednici, zdravstveni radnici, članovi udruženja građana, sveštenici, novinari i „članovi privredno-političke delegacije“.

Gradska uprava za budžet, finansije, privredu, poljoprivredu i investicije je danas oglasila nabavku usluge autobuskog prevoza sa rokom za podnošenje ponuda do 15. avgusta.

Polazak iz Jagodine za Paraliju je 26. avgusta, dok je povratak iz Paralije planiran 31. avgusta. 

Od privrednog subjekta se traži da ima najmanje šest zaposlenih vozača u stalnom radnom odnosu , kao i da u zakupu ili vlasništvu poseduje najmanje šest autobusa vioske turističke klase (starosti do sedam godina), sa minimum 81 registrovanih mesta za sedenje (uključujući i vozačko mesto), klase euro 6 ili euro 5. 

Jagodina kupuje 159 avio karata do Hurgade
Jagodina daje 57.000 evra za „ol inkluziv“ u Hurgadi

Po objavljenim tenderima,  vidi se da je Jagodina u Paraliju slala delegaciju od 400 ljudi i u maju. Hotelske usluge za 400 ljudi, od 20. do 24. maja, prema objavljenom ugovoru, Jagodina je tada platila 6,42 miliona dinara (bez PDV-a)  firmi „Ziskos travel-servis“ iz Paralije. 

Ugovor za autobuski prevoz majske delegacije Jagodina je zaključila na vrednost od 1,6 milion dinara (sa firmom Zoran Reisen.doo), ali je dva dana nakon dodele ugovora cena prevoza povećana na 1,79 milion dinara, zbog  „izmene programa putovanja i dodatne usluge prevoza članova delegacije minibusom“.

Prethodno je za u putovanje u egipatsko letovalište Hurgadu gradska uprava Jagodine platila 6,7 miliona dinara, odnosno blizu 57.000 evra. Na put su u aprilu išli zdravstveni radnici i privredno-poltička delegacija, vidi se iz dokumentacije sprovedene javne nabavke.

Posao pružanja hotelske usluge dobila je tada egipatska firma Titanic For Investment & Development iz Hurgade, koja je ujedno bila i jedini ponuđač.

Karte za avionski prevoz do Hurgade, obezbedio je Travelend, sa kojom je Jagodina zaključila ugovor na nešto više od šest miliona dinara. 

Usluga je obuhvatila 144 povratnih karata u ekonomskoj klasi (čarter let, na relaciji Beograd-Hurgada-Beograd) za polazak 7. aprila (u 12 časova) i povratak 14. aprila (u 06.20 časova),  i 15 povratnih karata (u ekonomskoj klasi, redovnom linijom, na relaciji Beograd – Hurgada – Beograd) za polazak 08. aprila (06.30 časova) i povratak 15. aprila (u 05.30 časova).

Predsednik Skupštine Grada Jagodine Dragab Marković Palma više puta je napomenuo kako se putovanja organizuju o „trošku donatora“. 

Skupštini Jagodine potrebne usluge restorana sa najmanje 200 mesta
Palma vodi medicinare i političku delegaciju u Paraliju, put plaćaju Jagodinci

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.