Ugostitelji od danas mogu da rade svakog dana od 6 do 22 časa. I u zatvorenom i u otvorenom delu kafića i restorana gosti moraju sve vreme da nose makse, osim kada konzumiraju hranu ili piće, navodi se u izmenama naredbe kojom se ograničava radnom vreme za vreme epidemije.
Maske moraju da nose i svi zaposleni, a naročito prilikom pripreme i posluživanja hrane i pića.
Živa muzika je zabranjena nakon 18 časova, a zatvoreni deo može biti maksimalno 50 odsto popunjen.
U bašti razmak između stolova mora da budu minimum dva metra, a za jednim stolom ne može sedeti više od pet osoba.
Ukoliko u otvorenom delu nema stolova i stolica rastojanje između svih prisutnih mora biti takvo da na svakih devet metara kvadratnih može boraviti samo jedna osoba.
Bašte kafića i restorana moraju biti fizički odvojeni od javne površine i to tako što ih mora ograđivati fizička prepreka, odnosno barijera tako da između gostiju i ljudi na javnim površinama razmak bude minimum tri metra.