Srbija

22.02.2021. 10:23

ProCredit Bank

Autor: Nova Ekonomija

Kako lako promeniti banku

Svi smo nekad bili u vezi za koju smo bili sigurni da nije najsjajnija, i odlagali raskid jer smo se plašili promene, ostajali prijatelji samo iz navike, odlazili u isti restoran samo zato što je blizu, iako više nismo zadovoljni...

Shutterstock

Srbija

22.02.2021. 10:23

Svi smo nekad bili u vezi za koju smo bili sigurni da nije najsjajnija, i odlagali raskid jer smo se plašili promene, ostajali prijatelji samo iz navike, odlazili u isti restoran samo zato što je blizu, iako više nismo zadovoljni uslugom. Svi smo odlagali taj prekid, rastanak, iako smo bili svesni da će nam biti bolje kad se oslobodimo starih veza i navika, i otvorimo ka nečem novom. Odlagali, jer znamo koliko je teško, posebno jer smo se navikli. 

Međutim, postoje veze koje možemo prekinuti vrlo lako i brzo, pogotovu sada kad znamo kako je jednostavno naći novu. Ne pričamo o emotivnim, već o onim koje stvaramo zarad finansijske stabilnosti, sigurne budućnosti i boljitka. Pričamo o odnosu sa bankom.

U narednih nekoliko minuta ćemo vam pomoći da sagledate i preispitate sebe i uvidite koliko ste zadovoljni svojom bankom. Ako shvatite da „ljubav“ i dalje traje i da je obostrana, odlično. Ali, ako zaključite da ste zapravo nezadovoljni i očekujete više, i to je odlično, jer imamo rešenje. 

Postavimo stvari ovako. Već godinama imate račun u jednoj banci. Otvorili ste ga jer se ta banka tad činila kao najbolje rešenje – održavanje računa nije bilo skupo, banka vam je bila blizu, njen bankomat na svakom uglu, odgovarala vam je kamatna stopa za štednju i mogli ste da uđete u dozvoljeni minus. Sasvim dovoljno da se odlučite za nju. Godine su prolazile, a banka je malo po malo menjala svoj cenovnik, počela da naplaćuje usluge koje pre nije, a vi niste pridavali značaj tome. Ili ste bili lenji i na to gledali kao na nužnost.

Međutim, vremenom ste primetili da vas vaša banka sve više košta, da svakodnevno na provizije potrošite više nego pre. Ako ste se preselili i nemate vaš bankomat u blizini, košta vas i podizanje novca sa bankomata neke druge banke. Jednostavno, nakupili su se neki troškovi koje pre niste imali i sad vam više nije svejedno.

Logičan potez je da želite da promenite banku. I to je odličan potez, jer ako uporedite ponudu, shvatićete zapravo da nisu sve banke iste, ali i da neke ne menjaju svoje cenovnike godinama.

A kako bi olakšali i podržali vaše odlične odluke, neke banke su vam omogućile da veoma lako i brzo otvorite račun kod njih – i to bez odlaska u banku. Jedna od njih je ProCredit banka. Račun otvarate putem video poziva, Video identifikacijom. Poziv traje ukupno dvadesetak minuta, odakle god i kad god vama odgovara. 

Osim brzog otvaranja računa, postoje još neki razlozi zbog kojih ProCredit spada u vaše odlične poteze i odluke. 

Gore smo spomenuli provizije koje se uzimaju za transakcije i određene bankarske usluge. To odlazi u prošlost, jer sad otvarate Total račun, račun u čiju su cenu uračunate provizije na plaćanje mesečnih računa i druge provizije, koje su jasno i transparentno prikazane u cenovniku. On obuhvata tačno deset usluga koje svakodnevno koristite.

Pričali smo i o podizanju gotovine sa bankomata drugih banaka. I to nije problem kad imate karticu ProCredit banke, pošto mesečno imate pet besplatnih podizanja sa bilo kog bankomata. A što se tiče blizine banke, nije bitna, jer imate internet i mobilno bankarstvo. Banka je u vašem džepu, na vašem dlanu, radi kad vama odgovara. 

Sigurno ćete i više štedeti. Kako? Tako što možete da štedite online, stavljate i uzimate novac onda kad je to potrebno, bez prekida oročenja i bez ikakvih troškova. A što se tiče dozvoljenog minusa, svakako je isplativiji od brzog keš kredita, s obzirom na kamatnu stopu od samo 9 odsto. 

Kad ovako lepo i precizno postavite svoje želje i zahteve na jednu stranu, i ono šta vam druga strana nudi, potpuno sigurno možete da ocenite koliko je taj odnos povoljan za vas i da li se treba upuštati u njega. Dakle, po ovom principu izvagajte i svoju trenutnu ljubavnu vezu, prijateljstva i taj restoran koji nikako da promenite. Možda vam u život uplovi neko jako šarmantan, neko ko vas zasmejava i pronađete mesto gde prave jela baš onakva kakva je vaša baka kuvala.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.