FOTO: Pixabay

Konferencija u Beogradu spaja startape i svetske poslovne lidere

FOTO: Pixabay

Dvodnevna konferencija pod nazivom #ReCap2019, koja spaja svetske investitore i eksperte sa startapima iz Srbije i Jugoistočne Evrope, buće održana u Beogradu 23. i 24. maja, saopštili su danas organizatori.

#ReCap je događaj koji spaja svetske biznis lidere, investitore, tržišne i tehnološke eksperte iz Silicijumske doline, Velike Britanije, Izraela i drugih razvijenih startap ekosistema, sa startapima iz zemlje i regiona.

„Startap ekosistem u Srbiji se rapidno razvija, između ostalog zahvaljujući porastu interesovanja kod mladih inovatora, čije su napredne ideje idealne za ovu vrstu poslovanja u kome su ideja i mogućnost eksponencionalnog rasta, potencijali za značajne inostrane investicije," navodi se u saopštenju Impact Hub-a.   

Program čine ekspertski paneli, master predavanja kao i mentorske prilike da startapi unaprede svoje šanse u ostvarivanju investicije. 

Ove godine, konferencija daje značaj doprinosu žena u ekonomskom rastu regiona, ističući njihov udeo u startap komapanijama, kao i njihov investitorski potencijal. 

Tim povodom biće lansiran i projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) pod nazivom „We Founders" - trogodišnja inicijativa u vrednosti od 1,2 miliona dolara, koju sprovodi Impact Hub uz podršku USAID-a. 

PROČITAJTE JOŠ:

Izlazak na berzu = Mont Everest za startapove

Startapi kao sastavni deo sportske nacije

Kako se navodi, startap timovi će dobiti priliku da se povežu sa investitorima i ekspertima zainteresovanim za jačanje ekosistema Jugoistočne Evrope i, zajedno sa internacionalnim stručnjacima, dobiju podršku za dalji razvoj i rast svojih inovativnih proizvoda i usluga na strana tržišta. 

Najboljih pet timova koji budu predstavili svoje biznis modele biće odabrani finalisti Srbije za Akcelerator 2030 program, koji sprovodi Impact Hub i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u 19 zemalja sveta.  

Konferenciju #ReCap2019 svečano će otvoriti ambasadorka Izraela Alona Fišer-Kam u četvrtak, 23. maja, u Domu omladine, uz obraćanje direktorke USAID kancelarije za demokratiju i ekonomski razvoj Laura Pavlović.

Više informacija, kao i prijava za učesnike, nalazi se OVDE.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara