Vesti iz zemlje

01.03.2022. 12:20

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Krenule prijave za subvencije namenjene za kupovinu ili izgradnju kuće i stana

Svi koji su za to zainteresovani, od danas mogu da podnesu zahtev za subvencije koje se dodeljuju za izgradnju, ili kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta, preneo je Beoinfo. Subvencije se dodeljuju majkama dece rođe...

Foto: Pixabay

Svi koji su za to zainteresovani, od danas mogu da podnesu zahtev za subvencije koje se dodeljuju za izgradnju, ili kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta, preneo je Beoinfo. Subvencije se dodeljuju majkama dece rođene od početka godine, u najvećem iznosu od 20.000 evra

„Izuzetno, u slučaju smrti majke deteta, pravo može ostvariti i otac pod uslovom da prvi put stiče kuću ili stan na teritoriji Srbije“, izjavila je sekretarka za socijalnu zaštitu Beograda Nataša Stanisavljević.

Zahtevi za ostvarivanje tog prava sa dokumentacijom koja je propisana podnose se preko nadležnog organa jedinice lokalne samouprave u roku od godinu dana od rođenja deteta.

Odlukom za 2022. godinu maksimalni iznos sredstava koji može da se odobri za ove namene je 20.000 evra.

Za Beograd zahtevi se podnose u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, u ulici 27. marta 43-45, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.

Sve potrebne informacije u vezi sa uslovima za dobijanje ove subvencije, potrebnom dokumentacijom i obrascima za preuzimanje nalaze na sajtu Grada Beograda.

Kupujete stan? Evo šta savetuje advokat
Novi zakon donosi novčanu pomoć majkama za kupovinu prvog stana

Podatke koji se nalaze u dostupnim službenim evidencijama, organi jedinice lokalne samouprave pribavljaju po službenoj dužnosti, a ostale dokaze uz zahtev prilažu stranke.

Nakon prijema zahteva, jedinica lokalne samouprave ih dostavlja nadležnoj komisiji koja donosi rešenje.

Vlada kako se dodaje, za svaku budžetsku godinu donosi posebnu odluku kojom utvrđuje iznos novčanih sredstava za ostvarivanje prva na novčana sredstva za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.