Vesti iz zemlje

19.05.2021. 09:58

Lidl Srbija

Autor: Nova Ekonomija

Lidl započeo gradnju drugog logističkog centra u Lapovu

Kompanija Lidl Srbija započela je radove na izgradnji novog, drugog po redu, Logističkog centra u Lapovu. Ceremoniji postavljanja kamena temeljca prisustvovali su direktor centralnih usluga i član Uprave kompanije Lidl Srbija Dragan Čigoja, drža...

Foto: BIG

Kompanija Lidl Srbija započela je radove na izgradnji novog, drugog po redu, Logističkog centra u Lapovu. Ceremoniji postavljanja kamena temeljca prisustvovali su direktor centralnih usluga i član Uprave kompanije Lidl Srbija Dragan Čigoja, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije Uroš Kandić, kao i predsednik opštine Lapovo Boban Miličić. 

Drugi Logistički centar kompanije Lidl Srbija prostiraće se na 57 hiljada kvadratnih metara i imaće kapacitet za skladištenje više od 35.000 paletnih mesta i 130 utovarnih i istovarnih rampi.  Od samog početka gradnje, kompanija će poštovati najviše standarde u održivoj gradnji – kroz korišćenje održivih građevinskih materijala, efikasnije upotrebe vode i energije i pružanja boljih uslova za rad. Na projektu izgradnje su angažovane isključivo domaće projektantske, nadzorne i izvođačke kompanije. 

„Danas obeležavamo početak izgradnje novog, drugog po redu, Logističkog centra naše kompanije. U pitanju je značajna investicija od oko 70 miliona evra, čiji rezultat će biti savremeni Logistički centar završen u narednih 12 meseci. Pored značaja za poslovanje naše kompanije, ova investicija važna je i za našu privredu, jer će biti angažovane isključivo domaće građevinske kompanije i zaposlićemo oko 250 novih kolega. Kao društveno odgovorna kompanija, Lidl, pored ekonomskih uvek sagledava i ekološke aspekte, o čemu smo posebno vodili računa. Jedna od stvari koju bih istakao je da će na krovu budućeg logističkog centra biti postavljeni solarani paneli, iz kojih će se objekat delimično snabdevati energijom. “, izjavio je Dragan Čigoja, direktor centralnih usluga kompanije Lidl Srbija.

Dragan Čigoja, Lidl; Foto: Srđan Bosnić

Izgradnja novog Logističkog centra jasan je naredni korak u razvoju poslovanja ove kompanije koja je nedavno otvorila vrata jubilarne 50. prodavnice. Tako će od jeseni naredne godine, sveži i kvalitetni proizvodi iz Logističkog centra u Lapovu svakodnevno stizati na police Lidl prodavnica širom Centralne i Južne Srbije. 

„Izgradnja Logističkog centra u Lapovu, kao i onog u Novoj Pazovi pre tri godine, dokaz je visoke perspektive koje ima tržište maloprodaje u regionu. To je dokaz ispravne politike koju Vlada Republike Srbije sprovodi prema investitorima, ali i ozbiljne namere koju ima kompanija Lidl Srbija kada je reč o razvoju domaćeg tržišta. Logistički centar u Lapovu značajan je i zato što će umnogome doprineti premreženosti ovog dela Srbije, ali i dati šansu domaćim dobavljačima da sarađuju sa kompnijom Lidl Srbija, koja već sada, u svom asortimanu ima više od 500 proizvoda domaćih dobavljača“,izjavio je Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije 

Pored značaja za privredu Srbije, ova investicija važna je i za lokalnu zajednicu. Neki od pozitivnih efekata ove investicije na lokalnom nivou već su vidljivi, poput gotovo 2km izgrađenih pristupnih saobraćajnica sa najmodernijom infrastrukturom, uređenja  Liparskog potoka po celoj dužini parcele i izgradnje nove crpne pumpe. 

Predsednik opštine Lapovo Boban Miličić izrazio je svju zahvalnost kompaniji Lidl Srbiji koja je, prema njegovim rečima, prepoznala povoljan geostrateški položaj ove opštine.

„Lokacija opštine uz samu saobraćajnicu E-75, omogućiće brzo i efikasno snabdevanje svih budućih Lidl prodavnica u Srbiji, a kompanija Lidl je iz svojih sredstava finansirala izgradnju oko 1.700 m pristupnih saobraćajnica sa najmodernijom infrastrukturom. Od nemerljivog značaja za samu Opštinu je otvaranje oko 250 novih radnih mesta, gde će zaposlenima, koji će raditi u skladu sa najnovijim svetskim standardima, biti omogućeni dobri uslovi za rad i srdačna atmosfera. Istakao bih da kompanija Lidl pored pomenutih ekonomskih, pruža i značajne ekološke benefite koji se tiču štednje energije“, izjavio je Miličić istakavši podatak da će na projektu gradnje logističkog centra radiće isključivo domaće kompanije, kao i značaj novih radnih mesta.

Da Lidl uvek vodi računa o tome da svoje poslovanje zasniva na društvenoj odgovornosti i tako obezbeđuje pozitivan uticaj na celokupno okruženje u kome deluje u našoj zemlji potvrđuje, pored visoke investije, novih otvorenih radnih mesta i angažovanja domaćih građevinskih firmi, to da će novi Logistički centar imati i ekološke doprinose posebno u vidu štednje energije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.