Milenijum Resort gradi i hotel u Vranjskoj Banji

Foto: Pixabay

Beogradska firma Milenijum Resort (Millennium Resort) gradiće kompleks hotela u Vranjskoj Banji, zajedno sa američkom hotelskom kompanijom Marriot International, saopštila je uprava Grada VranjaMilenijum Resort je ćerka firma kompanije poznate i po dobijanju mnogih unosnih državnih poslova.

Direktor Milenijum Resorta Stojan Vujko izjavio je da će njegova firma u projekat izgradnje hotela u Vranjskoj banji uložiti 90 miliona evra, kao i da će biti otvoreno 350 radnih mesta.

Milenijum Resort je sredinom septembra prošle godine prvo kupio nikad završeni hotel, koji su se u Vranjske Banje nazvali "Skadar na Banjštici", zatim hotel Železničar, a na kraju Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju.

Krajem januara ove godine toj firmi Komisija za kontrolu državne pomoći je odobrila bespovratno oko deset miliona evra za izgradnju velnes centra sa dva hotela i klinikom za tretmane, kao i lake medicinske intervencije u Vranjskoj Banji, o čemu je Nova ekonomija već pisala.

Ugovor o izgradnji hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji potpisan je sa američkom kompanijom 19. maja, a prema rečima premijerke Ane Brnabić, reč je o najvećem projektu kompanije Marriot na Balkanu, kao i najvećoj investiciji u srpski turizam u ovom trenutku.

MILLENNIUM TEAM: OD SAVAMALE DO HOTELA U VRANJSKOJ BANJI 
FIRMI MILENIJUM TIMA OKO 10 MILIONA BESPOVRATNE POMOĆI ZA GRADNJU HOTELA

Da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji važan i za Srbiju i za SAD, ne samo u ekonomskom, nego i u kulturnom smislu, rekao je ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, koji je takođe prisustvovao potpisivanju ugovora.

Kako navode Južne vesti, firma Milenijum Tim, pored mnogih državnih projekata, dobila je i posao izgradnje stanova za bezbednjake na jugu Srbije.

Dodaje se i da je firma nedavno za oko 70 miliona dinara kupila oko 190 hektara vinograda kod Leskovca.

U izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Srbije piše da postoje indicije da se tokom privatizacije Vranjske Banje desilo organizovano krivično delo i unapred dogovorena kupovina ispod tržišne vrednosti.

SAVET ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE UKAZAO NA MALVERZACIJE U PRIVATIZACIJI BANJSKIH KOMPLEKSA


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.