Novosadski startap za vizuelne efekte privukao 2,5 miliona u investicijama

Foto: Pixabay

Startap Wonder Dynamics koji je baziran u Novom Sadu i Los Anđelesu, uzeo je prvu rundu investicija vrednu 2,5 miliona američkih dolara, prenosi Startit.  Kompanija se bavi tehnološkim inovacijama u sferi vizuelnih efekata (VFX), na koja želi da primeni dostignuća iz oblasti veštačke inteligencije.

Cilj je kreiranje platforme za VFX u filmskoj industriji čiji bi troškovi produkcije bili višestruko niži nego što je sada slučaj.

Kako se dodaje, taj startap upravo je u prvoj rundi investicija uzeo oko 2,5 miliona dolara, a moguće je da će na leto biti organizovana još jedna runda za dobijanje stredstava namenjenih novim investicijama.

Wonder Dynamics namerava da iskoristi ta sredstva kako bi pojačao AI i VFX timove, a tokom godine planira i testiranje te tehnologije na jednom filmskom projektu. 

Suosnivači između sebe drže tri patenta i veruje se da će kompanija postati profitabilna kada klijenti počnu da koriste tehnologiju kako bi u svojim filmovima smanjili troškove vizuelnih efekata.

Wonder Dynamics su 2017. godine pokrenuli Taj Šeridan, glumac poznat po filmu Ready Player One i stručnjak za video efekte Nikola Todorović. 

STARTAPI MOGU DA RAČUNAJU NA EVROPSKI FOND ZA INOVATIVNA PREDUZEĆA

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara