Operator Vip mobile ove godine menja ime i brend

Foto: Pixabay

Domaći operator mobilne telefonije Vip mobile, koji je u vlasništvu Telekoma Austrija, će tokom ove godine promeniti svoje ime prelaskom na jedinstveni brend svoje matične kompanije pod nazivom "A1".

Kako se navodi u finansijskim rezultatima za četvrti kvartal te kompanije, A1 je marka pod kojom Telekom Austrija posluje na svim tržištima na kojima je prisutan, a u protekle dve godine je završio proces rebrendiranja i u svim drugim zemljama.

Vip mobile je ranije saopštio da će korisnici nastaviti da koriste sve usluge pod istim uslovima, bez potrebe za zamenom pretplatničkog broja, SIM kartica, ili bilo kakve opreme, kao i da će sve dogovorene obaveze prema korisnicima nastaviti da funkcionišu kao i do sada.

Telekom Austrija je naveo i da su prihodi od međunarodnih operacija (koji objedinjuju tržišta Bugarske, Hrvatske, Belorusije, Slovenije, Srbije i Severne Makedonije) porasli za 8,4%.

Kao najvažnije motore tog porasta, Telekom Austrija navodi Srbiju, Bugarsku i Belorusiju.

"U Srbiji je tržište mobilnih telefona i dalje oblikovano snažnom potražnjom za neograničenim tarifama za pozive i SMS sa fiksnim stopama dozvoljenog protoka podataka, dok se popularnost mobilnih WiFi rutera održala [na istom nivou]. Ukupni prihodi porasli su za 14,5%, podstaknuti snažnim rastom... baze korisnika ugovora, što je dovelo i do viših mesečnih naknada", navodi se u izveštaju.

Vip mobile je najmlađi mobilni operater u Srbiji. Vip je u 2019. godini ostvario udeo na tržištu od 25,2% i zapošljava više od 1.400 stručnjaka.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Ivan

    Jos da su povoljni sa telefonima kao u Austriji bilo bi super, jer je Srbija zemlja za dranje gradjana