Vesti iz zemlje

01.08.2023. 09:51

Ministarstvo poljoprivrede

Autor: Katarina Pantelić

Otvoren javni poziv za podsticaje u organskoj stočarskoj proizvodnji

Foto: Nova ekonomija

Ovce u žici

Javni poziv za podsticaje za organsku stočarsku proizvodnju koji podrazumeva podsticaje za premiju za mleko proizvedeno metodama organske proizvodnje i podsticaje u organskom stočarstvu, je raspisan i trajaće do 31. avgusta 2023. godine. Najviši ukupan iznos koji korisnik može da ostvari za jednu kalendarsku godinu je 55 miliona dinara.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije koje je raspisalo konkurs navelo je da se podsticaji daju za kvalitetne priplodne mlečne krave, kvalitetne priplodne tovne krave i bikove, krave za uzgoj teladi za tov, kvalitetne priplodne ovce i ovnove, koze i jarčeve.

Takođe, podsticaji važe i za kvalitetne priplodne krmače i nerastove, tov junadi, jagnjadi, jaradi i svinja, košnice pčela, roditeljske kokoške teškog i lakog tipa, roditeljske ćurke, kvalitetne priplodne matice riba šarana, kvalitetne priplodne matice riba pastrmke, proizvodnju konzumne ribe.

Takođe, Ministarstvo poljoprivrede je objavilo i da je javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za očuvanje životinjskih genetičkih resursa za 2023. godinu produžen i da se zahtevi mogu podnositi do 7. avgusta 2023. godine.

Svi zainteresovani poljoprivrednici mogu podneti prijave za oba poziva za podsticaje na portalu ePodsticaji.

Radović (Asocijacija malinara): Nezadovoljni smo cenom, nije bilo napada na hladnjače

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.