Otvorene prijave za Evropski kviz novca 2020

Foto: Promo

Treći Evropski kviz novca u Srbiji biće održan 17. marta ove godine, a Udruženje banaka Srbije (UBS) pozvalo je učenike uzrasta od 13 do 15 godina da se do 14. marta prijave za učešće u takmičenju.  

Cilj Evropskog kviza novca jeste da se mladi, koji sve ranije postaju korisnici finansijskih usluga, na vreme obuče za odgovorno i samostalno korišćenje bankarskih i finansijskih instrumenata, saopštili su organizatori.

Za dva prvoplasirana učesnika i njihove nastavnike je obezbeđen put u Brisel i nastup u evropskom finalu ovog takmičenja.

"Podizanje finansijske pismenosti jedan je od osnovnih ciljeva Udruženja banaka Srbije. Posebno nam je važno da stavimo akcenat na mlade i zbog toga ovaj kviz realizujemo u digitalnoj formi, preko platforme Kahoot!. Ovom akcijom pokazujemo ne samo da bankarski sektor Srbije u potpunosti prati svetske trendove, već i da su naši đaci izuzetno vešti i upoznati sa finansijskim instrumentima i pojmovima", kazao je Vladimir Vasić, generalni sekretar UBS.

Pokretač Evropskog kviza novca je Evropska bankarska federacija u saradnji sa svojim članicama, bankarskim udruženjima iz tridesetak evropskih zemalja. Prošle godine na nacionalnom nivou takmičenja učestvovalo je više od 600 učenika iz Srbije, odnosno oko 150 osnovnih i srednjih škola.

Više o Evropskom knizu novca dostupno na veb-sajtu organizatora.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara