Pokrenut besplatni internet kurs o epidemiji

Foto: Digitalna Srbija

Danas je objavljen kurs "Epidemija" na besplatnoj internet platformi net.kabinet, nastao kroz saradnju hemičara, biologa, softverskih inženjera, psihologa, pedagoga, ilustratora, animatora i popularnog glumca Miloša Bikovića, saopštila je Incijativa "Digitalna Srbija".

"Kurs povezuje srednjoškolska znanja o fenomenu epidemije iz ugla biologije, hemije, matematike i informatike, a kroz njega nas vode popularno pisani tekstovi, ilustracije, kvizovi i glumac Miloš Biković kao narator u edukativnim video sadržajima", navodi se u saopštenju.

Novi kurs na platformi net.kabinet je kreiran na osnovu zvaničnog programa nastave i učenja i pre svega je namenjen učenicima trećeg razreda gimnazije i nastavnicima, ali je jednako koristan svima koji su radoznali ili žele da osveže znanja relevantna za situaciju u kojoj se svet trenutno nalazi.

Kako kaže Nebojša Vasiljević, direktor Fondacije Petlja i jedan od autora kursa, uz interdisciplinarni pristup na kom se temelji "Epidemija" brišu se granice između tradicionalno postavljenih nastavnih predmeta te polaznici stiču veštinu sagledavanja problema iz različitih uglova.

"Epidemija" je pisana razumljivim jezikom i obogaćena je konkretnim primerima, vezama sa trenutnom epidemijom, atraktivnim ilustracijama i video materijalima sa laboratorijskim eksperimentima kako bi se ova važna životna tema što više približila učenicima.

Osim što je važno da se približi učenicima, zamišljeno je da kurs podstakne saradnju među predmetnim nastavnicima. Svakom nastavniku je u jednostavnom onlajn okruženju net.kabineta omogućena direktna komunikacija sa učenicima i praćenje njihovog napretka kroz kurs.

Nakon objavljivanja kursa posvećenog epidemiji, u planu je da se u narednih mesec dana na net.kabinetu postave još dva iz serije kurseva koji povezuju različite oblasti u cilju jačanja kritičkog razmišljanja i podsticanja potencijala za rešavanje realnih problema.

Prvi ovakav kurs u Srbiji nastao je u saradnji Fondacije Petlja, Inicijative "Digitalna Srbija” i UNICEF-a.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara