FOTO: NBS

Praksu na NBS obavilo 120 studenata

FOTO: NBS

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković potpisala je memorandume o saradnji sa devet fakulteta iz Srbije i šest fakulteta iz Republike Srpske u Bosni i Hercegovini.

Memorandumima je predviđeno organizovanje prakse a studente, praćenje rada studenata i formiranje programa zapošljavanja u skladu s mogućnostima i poslovnim aktivnostima NBS, formiranje mentorskih programa, organizovanja gostujućih predavanja predstavnika NBS na fakultetima, i druge oblike saradnje sa studentima i studentskim organizacijama.

U protekle tri godine 120 studenata obavilo je praksu na NBS, a realizovano je više od 100 različitih aktivnosti u saradnji sa fakultetima, navodi se u saopštenju Narodne banke.

Memorandumi o nastavku saradnje potpisani su s predstavnicima ekonomskih fakulteta u Kragujevcu, Nišu, Kosovskoj Mitrovici i Subotici, pravnim fakultetima u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Kosovskoj Mitrovici, kao i sa Fakultetom organizacionih nauka u Beogradu. Memorandumi o saradnji potpisani su sa Pravnim i Ekonomskim fakultetom u Banja Luci, Ekonomskim fakultetom Pale, Pravnim fakultetom Istočno Sarajevo, Fakultetom poslovne ekonomije Bijeljina i Ekonomskim fakultetom Brčko.

Narodna banka Srbije već ima potpisane memorandume o poslovnoj saradnji sa Ekonomskim, Pravnim i Matematičkim fakultetom u Beogradu, kao i Visokom školom za informaciono-komunikacione tehnologije, dodaje se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu na 2,5%

 

Banke od sutra koriste novu kamatnu stopu, računanje Euribora zasad isto

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.