Vesti iz zemlje

06.03.2019. 14:11

Autor: Nova Ekonomija

„Privatno osiguranje – jedno od rešenja za efikasan zdravstveni sistem“

Zdravstveni sistem Srbije je u 2018. godini napredovao za dva mesta i rangirao se kao 18. od 35 sistema država Starog kontinenta, prema rezultatima Evropskog zdravstvenog potrošačkog indeksa. 
Jedan od najzapaženijih rezultata bio je aktivan rad na listama čekanja za operacije ili različite vrste snimanja i dijagnostike u državnim bolnicama širom zemlje. Iako značajno smanjene, one prema javnodostupnim podacima i dalje broje više od 72.000 ljudi koji će na red doći u periodu od nekoliko meseci do šest godina.
Jedan od načina za još efikasniji sistem i brže ukidanje lista čekanja je jačanje privatnog zdravstvenog osiguranja – jedan je od zaključaka je učesnika panela Zdravstvena zaštita: Najefikasniji sistem je i najisplativiji, održanog danas u okviru Kopaonik biznis foruma.
„Građani Srbije se sve više okreću privatnom zdravstvenom sektoru, gde prema statistici svake godine u proseku potroše oko 300 evra. Za isti iznos, odnosno za 25 evra mesečno, kroz privatno zdravstveno osiguranje mogu da osiguraju više od 1.000 evra pokrića za lečenje i dijagnostiku. Pristupačna premija, brzina i komfor razlozi su zbog kojih privatno zdravstveno osiguranje beleži konstantan rast koji je prošle godine dostigao rekordnih 21 odsto“, istakao je Željko Jović, direktor Sektora zdravstvenog UNIQA osiguranja na panelu.
On je napomenuo da privatno osiguranje ne pokriva troškove kada je potreba za lečenjem već nastupila, ali ako se zaključi na vreme, ova polisa obezbeđuje kvalitetnu i pravovremenu negu čim se za njom ukaže potreba, i kao takva može da posluži kao značajan alat u smanjivanju lista čekanja.
„Klijenti UNIQA osiguranja, uz podršku doktora iz MedUNIQA kontakt centra koji je dostupan 24/7, preglede mogu da zakažu za jedan, a komplikovaniju dijagnostiku za najviše tri dana. Kako je naše strateško opredeljenje da dosegnemo do svakog mesta i svakog korisnika, kroz našu najveću mrežu u zemlji grana se čak 700 specijalističkih ordinacija, poliklinika, domova zdravlja i bolnica širom Srbije. Dakle, naši klijenti pored termina i lekara, mogu da odaberu i ustanovu u svom neposrednom okruženju, i da u svakom trenutku budu potpuno uvereni da će dobiti pravovremenu zdravstvenu negu. UNIQA, kao lider u individulanom privatnom zdravstvenom osiguranju, klijentima omogućava i da kroz različite pakete ugovore pokriće od 1.000 do 100.000 evra za bolničko i van bolničko lečenje u zemlji, kao i dodatno lečenje na teritoriji čitave Evrope uz pokriće do dva miliona evra“, dodao je Jović.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.