Vesti iz zemlje

20.11.2023. 13:13

Saopštenje

Autor: Nova ekonomija

Produžen rok za prijavu „Najinkluzivnijeg poslodavca“

Foto: Forum za odgovorno poslovanje

Konkurs za nagradu za „Najinkluzivnijeg poslodavca“ za 2023. godinu, koji su raspisali Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv, produžen je do 27. novembra, saopštili su organizatori.

Na ovaj konkurs mogu se prijaviti kompanije koje su usmerene na stvaranje radnog okruženja u kom svi zaposleni imaju jednake mogućnosti za napredovanje i osećaju se uključeno i prihvaćeno u svim sferama rada, bez obzira na to ko su i odakle dolaze.

Nagrada za „Najinkluzivnijeg poslodavca“ dodeljuje se preduzećima koji su pokazali izuzetnost u sprovođenju praksi različitosti, ravnopravnosti i inkluzije u radnom okruženju.

Kao parametri za nagradu uzeće se u obzir način na koji je uspostavljeno postojanje politika i procedura koja regulišu principe inkluzije i različitosti, kao i kako se reflektuju na svakodnevne aktivnosti i inicijative kojima se kompanija bavila tokom 2023. godine, navodi se u saopštenju.

„Ovom nagradom želimo da prepoznamo kompanije koje predvode biznis zajednicu u poslovanju po principima različitosti, jednakosti i inkluzije i time doprinose pozitivnim promenama u čitavom društvu. Samim tim, konkursom želimo da dodatno senzibilišemo biznis zajednicu i širu javnost na temu uključivanja osoba sa invaliditetom i drugih osetljivih grupa na tržište rada“, izjavio je Neven Marinović, direktor Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva.

Na konkurs se mogu prijaviti kompanije sa više od 20 zaposlenih, koje su pitanja različitosti i inkluzije integrisale u svoje poslovne strategije i aktivno rade na inicijativama koje doprinose stvaranju inkluzivnog radnog okruženja.

Četvorogodišnji projekat „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“ finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) dok ga sprovodi Forum mladih sa invaliditetom, uz učešće ostalih partnera projekta – Karitas Srbija, Fondacije Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiva i Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Realizovanje projekta predviđeno je da bude na nacionalnom nivou, sa fokusom na Novi Sad, Suboticu, Zrenjanin, Valjevo, Niš i Beograd.

Za program „Moja prva plata“ oko 9.000 kompanija prijavilo 16.457 radnih mesta

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.