Srbija

25.01.2023. 10:36

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

Revizori od „Koridora Srbije“ traže da direktora izvedu iz v.d. stanja

Radovi na izgradnju puta u Srbiji Foto: Nova ekonomija

Srbija

25.01.2023. 10:36

Državna revizorska institucija (DRI) preporučila je „Koridorima Srbije“ da sa Vladom Srbije pokrenu inicijativu kako bi se direktor tog preduzeća imenovao u skladu sa zakonom. U izveštaju dostavljenom DRI, Koridori navode da je v.d. direktor (Aleksandar Antić) informisao članove skupštine tog društva o datoj preporuci. 

Aleksandar Antić više od 20 meseci obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora „Кoridori Srbije“ što nije u skladu sa zakonom koji propisuje da period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine, vidi se iz izveštaja Državne revizorske institucije (DRI) objavljenog krajem 2022. godine.

DRI je tada preporučila su Skupštini „Koridora Srbije“ da pokrene inicijativu kod osnivača (Vlade Srbije) za imenovanje direktora u skladu sa zakonom o javnim preduzećima.

Koridori Srbije su krajem decembra podneli izveštaj o otklanjanju grešaka, nepravilnosti i pogrešnih iskazivanja otkrivenih u reviziji.

Povodom preporuke koja se tiče v.d. direktora tog društva, „Koridori“ su  naveli da će „informisati Skupštinu tog društva o utvrđenoj nepravilnosti i datoj preporuci“. 

Vršilac dužnosti direktora „Koridori Srbije“ imenovan je rešenjem Vlade od 12. novembra 2020.

Tim rešenjem koje se nalazi u Službenom glasniku je za v.d. direktora imenovan Aleksandar Antić.

 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.