Srbija

25.02.2022. 14:11

Nevena Petaković

Autor: Nova Ekonomija

RIK zbog „izuzetne hitnosti“ kupuje laptop računare bez javnog poziva

Republička izborna komisija (RIK) raspisala je nabavku laptop računara za potrebe održavanja elektronskih sednica. Nabavka se "usled izuzetne hitnosti" sprovodi u pregovaračkom postupku bez objavljivanja javnog poziva. Hitnost je prouzro...

Pixabay

Srbija

25.02.2022. 14:11

laptop

Republička izborna komisija (RIK) oglasila  je nabavku laptop računara za potrebe održavanja elektronskih sednica. Nabavka se „usled izuzetne hitnosti“ sprovodi u pregovaračkom postupku, bez objavljivanja javnog poziva. 

Hitnost je prouzrokovana događajima koje RIK „nije mogao da predvidi“, a okolnosti koje opravdavaju hitnost nisu prouzrokovane postupanjem izborne komisije, piše u oglasu o javnoj nabavci. 

Naime, kako se obrazlaže, predsednik Srbije raspisao je 15. februara vanredne parlamentarne izbore u Srbiji koji će biti održani 3. aprila, a zakonima je propisana obaveza da se na sajtu RIK-a objavljuju svi akti koje donosi Republička izborna komisija, opštinske izborne komisije i gradske izborne komisije. 

„Za potrebe održavanja elektronskih sednica, potrebno je nabaviti laptop računare na kojima bi članovi Republičke izborne komisije imali direktan pristup aplikaciji kroz koju se unose akta koja su objavljena na veb-prezentaciji RIK-a, kao i sav materijal i dokumenta koja RIK donosi na sednicama,  u cilju transparentnijeg, ekonomičnijeg i efikasnijeg rada izborne komisije“,  piše u oglasu o javnoj nabavci.

U Srbiji 70.000 manje glasača nego u junu 2020.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.