Srbija

13.01.2023. 10:50

Netokracija

Autor: Nova ekonomija

Startap Seven Bridges postao deo kompanije Velsera

Foto: Pixabay

Kompanije se bave analizom biomedicinskih podataka

Srbija

13.01.2023. 10:50

Seven Bridges je jedan od najuspešnijih domaćih startapa koji se već više od deset godina bavi razvijanjem naprednih proizvoda iz oblasti biomedicine.

Kako prenosi Netokracija, Seven Bridges se ujedinio sa kompanijama Pierian i Ugen Tec i postao je deo kompanije Velsera čije je sedište u Bostonu.

Kako se dodaje, Velsera nastoji da omogući demokratizaciju biomedicinskih podataka kako bi se ini koristili za uspešna klinička ispitivanja.

„Radujem se vođenju vrhunskih timova iz Pierian, Seven Bridges i UgenTec. Naš izvršni tim ima znanje i iskustvo koje čini čitav jedan ekosistem. razumemo potrebe korisnika i partnera i imamo uvid u način na koji različite strane komuniciraju, te znamo i kako da jedinstveno odgovorimo na sve njihove potrebe“, rekao je osnivač Velsere Gavin Nichols.

Kompanija Velsera osnovana je nedavno i bavi se transformacijom medicinskih usluga uz pomoć sistema precizne analize biomedicinskih podataka.

Do ujedinjenja je, kako se objašnjava, dovela zajednička misija tih kompanija koje žele da unaprede zdravstveni sistem na globalnom nivou i to kroz sistem precizne analize biomedicinskih podataka.

Kako se dodaje, ovim spajanjem je zaokružena vizija koju je Igor Bogićević, osnivač Seven Bridges-a postavio još na početku, da se pomogne transformacija medicine, kao i da se uvedu personalizovani i mnogo bolji tretmani.

Startap Relio privukao investiciju vrednu tri miliona evra

Integracijom je planirano unapređenje već postojećih usluga, ali i ubrzan razvoj novih proizvoda.

Prema saopštenim planovima, to bi kompaniju Velsera trebalo da dovede do pozicije vodećeg globalnog provajdera tehnologija za prikupljanje biomedicinskih podataka koji se koriste za istraživanja u medicini.

Preciznost u medicinskim uslugama neretko biva sputana u svakodnevnoj praksi, a postojeće kompanije nude tek polovična rešenja koja ne omogućavaju svrsishodnu i uspešnu upotrebu podataka.

Kompanija Velsera objediniće podatke prikupljene na globalnom nivou, kao i uvide iz kliničkih i istraživačko-razvojnih okruženja.

Obezbedićemo neprekidan protok znanja među istraživačima, naučnicima i medicinskim radnicima kako bismo ubrzali tok istraživanja, proširili pristup kliničkoj nezi i radikalno poboljšali ljudsko zdravlje.

Osnivanje kompanije Velsera podržano je od strane Summa Equity fonda.

Kako je objavila i Nova ekonomija, nedavno je objavljen i vodič koji inovatinvnim preduzećima, startapima, olakšava dolazak do „anđela investitora „.

Patent mladog naučnika iz Srbije za lečenje kardiovaskularnih bolesti

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.