Turski Acibadem: Ne planiramo kupovinu kovid-bolnice u Batajnici

Foto: Nova ekonomija

Trenutno ne planiramo da investiramo u bolnicu u Batajnici, kažu za Novu ekonomiju iz turskog lanca bolnica Acibadem Health Group, demantujući vesti koje su se pojavile u domaćim medijima, a koje se odnose na potencijalnu kupovinu državne kovid-bolnice.

"Vesti u vezi sa investicijom u Batajnici pratimo iz vesti u Srbiji. Nažalost, one ne odražavaju planove Acibadema", piše u pisanom odgovoru koji je naš portal dobio, a koji potpisuje Deniz Sentop, šef za međunarodni marketing iz turske kompanije.

Kovid-bolnica: Jedan skafander dnevno, lavabo na podu i entuzijazam lekara

Podsetimo, nedavno su se u javnosti pojavili navodi da je turski Acibadem zainteresovan da kupi kovid bolnicu u Batajnici.

Kako je pisao portal Direktno.rs očekuje se da turski Acibadem preuzme bolnicu u trenutku kada ona izađe iz kovid sistema.

Acibadem je na srpsko tržište ušao u martu 2021. kada je postao većinski vlasnik privatne zdravstvene ustanove Bel Medic. Od tada ova klinika posluje pod nazivom Acibadem Bel Medic.

Dobavljač za kovid bolnice u vrhu po profitu

Prvu bolnicu Acibadem je otvorio 1991. godine, a trenutno ima oko 22.500 zaposlenih u 22 bolnice i 18 medicinskih centara, navode na svom sajtu.

Izgradnja kovid bolnice u Batajnici koštala je 3,8 milijardi dinara (32,5 miliona evra) i plaćena je iz budžeta Ministarstva odbrane. Za njeno opremanje bilo je zaduženo Ministarstvo zdravlja, a ono je plaćeno 1,8 milijardi dinara (15,1 miliona evra). 

U kovid bolnicu u Batajnici država je uložila blizu 48 miliona evra.

Novosadska kovid bolnica: Cena izgradnje stalno rasla, posao dobijali odabrani

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.