U skafanderima ispred bolnice, medicinari apeluju da su preumorni (FOTO)

Foto: Arhiva sindikata "Nezavisnost", povereništvo Kraljevo

Oko 40 medicinskih radnika iz Kraljeva jutros su na dvadesetak minuta prekinuli svoj rad, izašli ispred Opšte bolnice "Studenica" koja se nalazi u kovid sistemu i na taj način poslali apel nadležnom ministarstvu da zaposle još medicinara, kao i građanima da poštuju protivepidemijske mere.

“Mi ne koristimo godišnji odmor već godinu, dve. Trebaju novi radnici, nova radna snaga koja će da uđe na naša mesta da bismo mogli da se odmorimo. Mi smo preumorni”, kaže za Novu ekonomiju glavni poverenik sindikata "Nezavisnost"  u Opštoj bolnici "Studenica" iz Kraljeva Vladimir Nović.

Foto: Arhiva sindikata "Nezavisnost", povereništvo Kraljevo

On ističe da ovo nije štrajk, jer nije ni vreme za tako nešto, ali da je razočaran što nisu dobili podršku većeg broja zaposlenih, pre svega iz drugih sindikata.

Zdravstvo: Nikad veće plate ili manipulacije platama?

“Poruka podrške sam dobio milion, ali to nije to, mora da se na terenu vidi uspeh neke akcije”, kaže Nović.

On dodaje da su podršku dobili i od dikrektora bolnice, koji nije mogao fizički da im se pridruži jer je u toku bio kolegijum.

https://novaekonomija.rs/vesti-iz-zemlje/zdravstvo-nikad-ve%C4%87e-plate-ili-manipulacije-platama

Na pitanje koje je njegovo mišljenje, zbog čega nije izašlo više zdravstvenih radnika, Nović odgovara da “šta god da kaže neće biti u redu”, ali da “zna šta je u pozadini”. Dodaje da je kod kolega koji nisu izašli sigruno prisutan i strah.

Komentarišući najave premijerke Brnabić da će se truditi da se mere relaksiraju, Nović kaže da lično misli da još uvek nije vreme za popuštanje, ali i da u slučaju da se to desi, neophodno je da svi građani nose maske i da se poštuju protivepidemijske mere.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.