Srbija

22.12.2023. 16:15

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

U Višnjici se planira gradnja kompleksa sa više od 1.000 stanova

Foto: Printskrin/Urbanistički projekat

Srbija

22.12.2023. 16:15

U beogradskom naselju Višnjica u planu je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa „Esperanza“ sa više objekata različite spratnosti. Pojedinačne zgrade imaće od pet do sedam spratova, kao i određen broj podzemnih etaža, vidi se iz Urbanističkog projekta. 

Osnovna namena ovog kompleksa je višeporodično stanovanje.  Kompleks će imati ukupno 1083 stambene jedinice podeljene između dva stambeno-poslovna objekta (A i B). Niži spratovi ovih objekata namenjeni su za poslovanje sa lokalima, različite sadržaje poslovanja, kulture i zabave, a u oba objekta su predviđeni i kapaciteti za deapndans dečijih ustanova za grupe do 80 dece.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je javnu prezentaciju ovog urbanističkog projekta. Javna prezentacija će se održati u zgradi Gradske uprave grada Beograda (27. marta br. 43-45) od 3. do 11. januara 2024. godine, svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

U objektu A, koji će imati osam lamela je projektovano 460 stambenih jedinica, 21 jedinica za poslovne sadržaje, i jedan depandans čiji je kapacitet 80 dece.

Objekat B će imati 6 lamela  sa ukupno 623 stambenih jedinica, 18 jedinica za poslovne sadržaje, i jedan depandans čiji je kapacitet 80 dece.

Podzemne etaže, kojih će biti dve ili tri u zavisnosti od objekta namenjene su garažiranju vozila, tehničkim prostorijama i ostavama stanara.

U podzemnoj garaži objekta A je planirano ukupno 612 parking mesta od kojih, a u podzemnoj garaži objekta B ukupno 785 parking mesta.

Kompleks, uključujući objekte A i B, imaće bruto razvijenu građevinsku površinu od 174.386 kvadarata.

Foto: Printskrin/Urbanistički projekat

Na delu desne obale Dunava, u blizini naselja Višnjica, razmatra se izgradnja „manjih jednospratnih porodičnih kuća“. Konkretno predložena je izgradnja 37 porodičnih kuća, prosečne površine od po 200 kvadrata, u kojima se procenjuje da će živeti 111 ljudi, pisala je Nova ekonomija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.