Vesti iz zemlje

06.05.2022. 11:35

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Vanredno prijavljivanje imovine funkcionera do 16. maja

Nova ekonomija

Rok za vanredno prijavljivanje imovine i prihoda javnih funkcionera u Srbiji je 16. maj, objavila je Agencija za sprečavanje korupcije.

Imovina i prihodi se vanredno prijavljuju sa stanjem na dan 31. decembra prethodne godine, ukoliko ima bitnih promena u odnosu na podatke iz prethodno podnetog izveštaja.

Agencija podseća da su i funkcioneri kojima je prestala javna funkcija, dužni da vanredno prijave imovinu i prihode u naredne dve godine po prestanku javne funkcije.

Izmene Zakona o sprečavanju korupcije bez javne rasprave

Bitna promena postoji kad su uvećani ili umanjeni imovina ili prihodi koji, prema prethodnom Izveštaju, prelaze prosečnu godišnju zaradu bez poreza i doprinosa u Srbiji ili kad je promenjena struktura te imovine.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna godišnja zarada bez poreza i doprinosa u Srbiji za 2021. godinu iznosi 790.368 dinara, piše na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Vino, bodež, gusle: Šta su funkcioneri Srbije dobijali na poklon

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.