Vesti iz sveta

29.10.2018. 09:18

Hina, CNN

Autor: Inženjeri mašinstva slave dva jubileja

Pao u more avion iz Indonezije u kojem je bilo 189 ljudi

Avion „Lion Aira“ iz Indonezije, u kojem se nalazio 181 putnik, šest članova posade i dvojica pilota, srušio se u more kod ostrva Jave, nedugo nakon poletanja iz glavnog grada Džakarte. Među putnicima je bilo jedno dete i dve bebe, javlja CNN.

 Kako prenosi CNN, među putnicima se nalazilo i 20 službenika indonežanskog ministarstva finansija koji su sa porodicama bili u Džakarti tokom praznika.

Za sada nije pronađeno nijedno telo, već jedino lična dokumenta i stvari, a u potrazi učestvuje oko 300 spasilaca, među kojima su pripadnici vojske, policije i lokalni ribari.

Avion se nalazi na dubini od oko 30 metara, rekao je portparol agencije za spasavanje Jusuf Latif, preneo je AP.

Boing 737 nestao je s radara otprilike deset minuta nakon uzletanja, a novine „Straits Times“ navode da je leteo na liniji Džakarta – Palkanpinang na ostrvu Banka u Indoneziji.

Reč je o novom avionu, starom nekoliko meseci, koji je imao samo 800 sati leta.

Rojtersu je iz kompanije „Lion Air“ rečeno i da su pilot i kopilot zajedno imali dosad ostvarenih 11.000 sati letanja.

Reč je o najtežoj avionskoj nesreći u Indoneziji otkako je avion „Air Asia“ sa 162 putnika na letu od Surabaje do Singapura pao u more u decembru 2014. godine. Nije bilo preživelih.

„Lion Air“ najveća je privatna aviokompanija iz Indonezije koja radi na 126 aerodroma u Indoneziji, Singapuru, Vijetnamu, Maleziji i Saudijskoj Arabiji. 

Zajedno s firmom-ćerkom „Wings Air“, nalazi se na listi kompanija kojima su 2007. zabranjeni letovi na području Evropske unije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.