Svet

22.12.2021. 14:28

Bloomberg

Autor: Nova Ekonomija

Sinhua će objavljivati vesti u obliku digitalnih tokena

Kineska medijska agencija Xinhua News uskoro će početi da objavljuje vesti u obliku digitalnih tokena, i pored toga što je zvanični Peking zabranio mnoge transakcije koje su u vezi sa kriptovalutama prenosi Bloomberg. Takozvani kolekta...

Foto: Pixabay

Svet

22.12.2021. 14:28

Kineska novinska agencija Xinhua News (Sinhua) uskoro će početi da objavljuje vesti u obliku digitalnih tokena, i pored toga što je zvanični Peking zabranio mnoge transakcije koje su u vezi sa kriptovalutama prenosi BloombergTakozvani kolektabilni tokeni, koji će predstavljati foto-reportaže iz 2021. godine, biće objavljeni besplatno preko Sinhuine aplikacije.

Sinhuini digitalni tokeni će biti zasnovani na tehnologijama koje se koriste za pravljenje takozvanih nezamenljivih tokena (non-fungible token, NFT).

U poslednjih nekoliko godina zabranjene su skoro sve aktivnosti od razmene u Kini, preko inicijalne ponude, kripto-novčića, rudarenja i transakcija.

Iako kineske vlasti ne smatraju NFT ilegalnim, oni se kako se dodaje koriste u sivoj zoni u kojoj svaki učesnik pažljivo povlači svoje poteze, čuvajući se da ga državni organi ne uhvate u nedozvoljenim radnjama.

Kineska centralna banka: Sve aktivnosti vezane za kriptovalute su ilegalne
„Digitalnu NFT imovinu ugrožava piraterija“

NFT funkcionišu prema protokolima kakvi su oni koji važe za kriptovalutu Ethereum. Ta trgovina se van Kine obavlja slobodno, a ponekad dostiže milione dolara.

Jedan od primera je kripto token kolumne New York Times-a koja je nedavno prodata za 560.000 dolara. Tema kolumne bili su upravo jedinstveni (ili nezamenljivi) digitalni tokeni.

NF tokeni zapravo predstavljaju definiciju digitalne imopvine. NFT su zapravo, kako prenosi Netokracija „vid kriptovalute koja omogućava da se razna umetnička dela na različitim medijima i sajtovima ‘tokenišu’ i prodaju putem mehanizama digitalne trgovine“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.